ЦСКА направи много важна крачка към титлата в А група, след като постигна победа с 2:0 над гостуващия Ботев Враца.

Това стана в среща от 27-ия кръг на шампионата на България, която се игра на стадион "Българска армия" в Борисовата градина.

Първото попадение в мача бе дело на румънския халф Паун, който се разписа в 40-ата минута и допринесе за успеха на ЦСКА. Мораеш вкара втория гол в 83-ата минута, за да направи резултата 2:0.

След този мач отборът на Стойчо Младенов е лидер в класирането с преднина от 5 точки пред втория Лудогорец.

Ботев пък е 12-и с 24 точки.



Срещата започна по перфектен начин за ЦСКА и домакините наложиха тотална преса над своя противник.

В 7-ата минута Крачунов пропусна много чисто положение. Той получи топката в наказателното поле на противника, но ударът му бе доста неточен. Бранителят бе само на метър от вратата и имаше идеална възможност да вкара, но я пропиля.

Натискът на домакините продължи и в 13-ата минута те направиха втори много сериозен пропуск. След прекрасно отиграване на Жуниор Мораеш топката попадна в Присо, който от прекрасна позиция не успя да вкара.

Пет минути по-късно пък Цветковски сгреши много лошо, след което Галчев подаде към Янчев. Капитанът изпусна повече от 100-процентов шанс да вкара. Той бе на страхотна позиция в наказателното поле, но не успя да вкара в опразнената врата.

В 19-ата минута капитанът регистрира нов пропуск, но този път ударът му рикошира в противников играч.

В 30-ата минута обаче ЦСКА като по чудо не получи гол във вратата си. Бранимир Костадинов обаче не вкара от чиста позиция.

Само три минути по-късно Янчев направи нов невероятен пропуск, след като от 2-3 метра не успя да намери вратата.

В 39-ата минута все пак натискът на ЦСКА даде резултат. Паун бе намерен в наказателното поле от Мораеш и вкара без проблеми в опразнения ъгъл.

До края на полувремето не се стигна до повече голове и резултатът се запази.

Второто полувреме започна с точен удар за гостите и в 49-ата минута Илия Илиев стреля силно от дистанция, но Мболи улови.

Шест минути по-късно обаче резултатът можеше да бъде изравнен. След доста нескопосана изява на Дечев, врачани имаха възможност да изравнят. Добрата изява на Мболи обаче попречи това да стане.

Определено второто полувреме не започна особено добре за ЦСКА и домакините започнаха частта на доста по-ниско ниво от първото полувреме.

След точно час игра Илия Илиев отправи слаб удар от далечна дистанция, но той не представляваше опасност за ЦСКА.

В 70-ата минута Мораеш пропусна невероятен шанс за гол. След фалцово центриране на Галчев бразилецът трябваше да вкара топката в противниковата врата, но вместо това той я изпрати в аут.

Няколко минути по-късно Мораеш нацели горната греда и пропусна чудесна възможност да вкара гол.

В 83-ата минута Мораеш все пак реалзира. Тодор Янчев центрира прекрасно в наказателното поле, след което кариоката овладя топката и с плътен удар реализира.

До края не се стигна до повече голове и резултатът се запази.

ЦСКА - БОТЕВ ВРАЦА 2:0
1:0 Паун 39'
2:0 Мораеш 83'

ЦСКА: Мболи, Янчев, Мораеш (86 - Костов), Бандаловски, Галчев, Янев, Дечев, Грънчов, Паун (71 - Tомас), Крачунов, Присо

БОТЕВ: Цветковски, Куанг, Маринов (46 - Христов), Альошев, Николов (85 - Владинов), Коконов, Валериев (81 - Чалъков),  Костадинов, Илиев, Найденов, Савич