Руската компания "Газпром" ще спонсорира ЦСКА в следващите поне пет години, съобщава "Труд". Концернът влиза в България през есента и това е част от обещанието към премиера Бойко Борисов за подпомагане на спорта ни.

Не се знае каква сума ще дава "Газпром" на ЦСКА годишно. Сега генерален спонсор на 31-кратните шампиони е мобилният оператор "Глобул".

По подобна схема руската банка "ВТБ" влезе в Левски, а на гърдите на "сините" остана логото на "М-Тел". Банката обяви, че ще дава по 1,5 милиона евро на клуба за три години.

"Газпром" няма да е собственик на акции в ЦСКА. И за компанията не е от значение кой е собственикът на футболния клуб. На този етап "Титан" не се разделя с дяловете си.

Шефовете Димитър Борисов и Иво Иванов обявиха готовност само да ги продадат, но не и подарят.

По-малко от седмица остава до старта на "А" група, а в ЦСКА правят сметки да завършат селекцията не кога да е, а през септември.

Причината е наложеното от БФС наказание за спиране на трансферните права до 31 август. Това автоматично оставя на ЦСКА единствения избор да привлича само свободни агенти и то след горепосочената дата, иначе казано - през месец септември.

Ръководството в Борисовата градина обаче не се трогвало от тежкото положение, твърдят запознати. На "Армията" правели сметки, че не е късно да се прави селекция през септември.

Дори били доволни, тъй като ще могат да уредят без пари футболисти останали без клубове, които да се навият да играят срещу ниски заплати.