Тази сутрин стана ясно, че ръководството на ЦСКА е платило 360 000 евро на Черноморец по трансфера на Мишел Платини. "Акулите" обаче смятат да си търсят лихвите по забавеното плащане в съда.

"ЦСКА Кетъринг ЕООД е направил плащане за сметка на ПФК ЦСКА АД в размер на 704 000.98 лева, което е равностойността на 360 000 евро. Основанието за плащането е по договор за трансфер на състезателните права на Мишел Платини. Плащането е факт", заяви пред вестник "Тема Спорт" изпълнителният директор на бургазлии Пламен Киряков.

"Ако ЦСКА бяха изпълнявали договора така, както е подписан, тогава те наистина щяха да дължат тази сума и отношенията щяха да са напълно изчистени."

"Както обаче е известно, ЦСКА е в нарушение на договора и затова сумата към Черноморец не е изчистена в пълния й размер. Парите, които още трябва да получим до понеделник, са 200 000 евро. И считам, че те касаят лиценза на ЦСКА от УЕФА."

"Отделно от това са претенциите ни за лихви и неустойки. Но ние сме наясно, че както БФС, така и УЕФА, и ФИФА не разглеждат спорове за неустойки и за тях ще трябва да потърсим правата си по съдебен ред", допълни Пламен Киряков.

Разминаването между платеното от ЦСКА и очакваното от Черноморец най-вероятно идва от процента по трансфера на Мишел Платини в Динамо Букурещ, допълва изданието.

До понеделник шефовете на "армейците" трябва да извършат още няколко сравнително малки плащания. Сумата за тях не е сериозна и "червените" не би трябвало да имат проблеми да ги погасят.