Мегазвездата на българския футбол и треньор на Литекс Христо Стоичков е отказал да поеме ЦСКА. Това съобщи изпълнителният директор на червените Георги Илиев-Майкъла.

Той лично е поканил Стоичков да замени Стойчо Младенов още преди Нова година, но Камата не е приел предложението.

"На Нова година бяхме заедно в Правец и го поканих. Отказа ми, защото се чувствал отлично в Ловеч при Гриша Ганчев. Аз лично имам варианти с българи, но никой не ми е искал мнението", сподели Майкъла пред "Стандарт".

"Йешич може да е добър треньор, но за 10 години е сменил 14 отбора. Притеснително е", добави Илиев.

В същото време "червената" легенда и главен мениджър на ЦСКА Аспарух Никодимов категорично заяви, че е против уволнението на Стойчо Младенов.

"Изцяло съм против уволнението на Стойчо. Последните резултати на ЦСКА са положителни. Когато пък играхме с Мура, не можехме да съберем един отбор. Ако искаш резултати, трябва и да поставиш необходимите основи".

"В последния месец всеки ден уволняваха Младенов, а това разконцентрира отбора. Извадиха момчето от релси. Най-важният въпрос в държавата беше колко е заплатата на Стойчо".

"Сега ще дойде нов треньор, ще се оправдава, че няма време и докато се обърне, ще са минали половината мачове от пролетта", заяви Никодимов.