Въпреки убедителната победа срещу Хасково с 6:2 и глътката въздух, която отборът на ЦСКА пое, около "Армията" отново е неспокойно и цари огромно напрежение.

Вместо след мача да се коментира само играта на отбора и другите спортно-технически проблеми, на пресконференцията старши треньорът на "червените" Стойчо Младенов разкри, че той и синът му са били заплашени със смърт. Това е втори подобен случай, след като преди почти 2 месеца подобни заплаха отправи и бившият шеф на стадион "Българска армия" Калоян Стоянов - Цимбика.

"И ти, и баща ти ще видите като се стъмни". Това е било съобщено на сина на Младенов на паркинга до стадиона преди мача.

"Просто съзнанието ми не може да го асимилира. Човек на паркинга да сложи качулка и да тръгва да налита. Да плаши сина ми, да плаши и мен. Да заплашва, какво ще ми се случи? Не само към мен и към футболисти има заплахи. Това не е обстановка", коментира ситуацията Младенов.

"Ще имам сериозен разговор с Александър Томов и Александър Тодоров, това не може да продължава. Това може ли да се случи на някой друг стадион в България?", допълни още той.

Наставникът на ЦСКА все пак коментира и днешната победа на отбора.

"Очакваното се случи. Успяхме да победим и до голяма степен да решим развоя от този кръг за Купата".

"На мен ми се искаше тези, които влязоха през второто полувреме, да покажат повече. Формата още не е налице, трябва да се стараят повече. Имахме проблем с много футболисти, не само с Карачанаков. Само един Джаксън Менди е играл. Всички останали не са в ритъм. Трябва да подкрепим Антон Карачанаков, за да навлезе отново в нужната форма, в която трябва да бъде".

"Радвам се, че и Долапчиев, и Сидибе вкараха, те ми дават опции. Още повече, че Долапчиев е наш юноша и се възползва от шансовете, които му даваме. Надявам се да се увеличават минутите му. За Сидибе това бе втори мач и трябва търпение. За два мача не можем да очакваме повече от него".

"Когато играем на собствен терен, може да използваме двама нападатели, но това зависи от формата, от състоянието ни. Емил Гъргоров ни дава още една опция. Ще започнем постепенно да се нагаждаме заедно".

Младенов коментира и предстоящия съперник Литекс. "Червените" играят с ловчанлии идния понеделник. Срещата ще бъде на стадион "Българска армия" с начален час 20:00.

"Отборът им се гради от три години, нормално е да са сред първите в класирането. Там цари ред, дисциплина. Ще проявим уважение, но ще се опитаме да победим.  Отборът израства, но всичко, което правихме - като стил и изчистване на състава ще се забави във времето", обясни той.


Относно отстраняването на Абушев, Стойчо Младенов заяви следното.

"Треньорът (Анатоли Нанков) е поискал това, което трябва да се изпълни, и той не го е изпълнил. Когато треньорът нарежда, трябва да се изпълнява. Когато не се изпълнява, си заминава. В ЦСКА винаги е имало дисциплина и няма да позволим на никого да промени това", отсече Стойчо.