Бившият шеф в ЦСКА Георги Илиев - Майкъла призна, че развитието на отбора на "червените" и подобрението на играта са видими.

Той приключи договорните си отношения с ЦСКА преди старта на първенството и заяви за пореден път, че не е взел и стотинка от клуба, откакто беше назначен на работа преди повече от година.

"Развитието е ви­димо. Това се дължи основно на добрата рабо­та на Стойчо Младенов, който изгради стабилен състав и постепенно на­лага някакъв стил на игра. Трябва да се отличат силните първи 15 минути на отбора срещу Литекс и Черноморец. Ос­вен това сме много здрави в защита. Сега оста­ва да спечелим мачове­те със Славия и Левски и спокойно ще се изкачим на второто място", сподели Майкъла пред "Тема Спорт".

Той коментира и предстоящото селектиране на нови играчи през зимата, което ръководството на клуба е обещало.

"Трябва да са наисти­на качествени, иначе ня­ма нужда. Няма смисъл да се повтаря историята от лятото, когато бяха докарани играчи на ки­лограм и се търсеше предимно количеството, а не качеството".

"Сидибе, Кировски и Морейра не са от дос­татъчна класа за ЦСКА. Просто не отговарят на критериите на клуба, а Долапчиев не е готов за титуляр. Затова трябва да се помисли през зи­мата за качествено попълнение на този пост", допълни Майкъла.

"На Гъргоров му пиша отличен. Нямам никакви забележки към него. Тошко Янчев също е добър, раздава се и дава всичко, което може. Той поддър­жа стабилно ниво и все още е полезен. Вальо Илиев обаче може още. Нужен му е и допълните­лен синхрон в отбрана. При него очаквам по-сил­на игра в бъдеще".

Майкъла коментира и намеренията на сдружението "ЦСКА Завинаги" да изгради терени за ДЮШ и да възстанови сектор "Г" до началото на пролетта.

"Познавам Чакмаков, сериозен бизнесмен е и съм сигурен, че има доб­ри намерения. Не ми се вярва обаче бързо да по­лучи разрешение от Ми­нистерството на спор­та. Ако се забавят още малко, ремонтите ще започнат чак напролет. Тук трябва да се отбеле­жи, че те няма да изграждат терените за ДЮШ, а ще довършват започнатото от Георги Илиев и "Титан"!".

"Лира" трябва да ос­вободи имотите на "Ти­тан", а предишните собственици трябва да покрият задължения от 3.8 милиона лева, които са към бивши треньори, футболисти, ръководи­тели. Не съм съвсем наяс­но как стоят нещата. А и не знам какво става със заплатите на служителите. Те получиха по ед­но възнаграждение, но пък аз и стотинка не съм взел", завърши той.