ЦСКА събра 47 700 лева в благотворителния търг "100 сърца за ЦСКА", който се състоя в балната зала на Централния военен клуб.

На тържественото събитие присъстваха известни личности, ветерани, фенове, бизнесмени и представители на фирмите партньори в картата за отстъпки "100 сърца за ЦСКА", съобщи сайтът на волейболния клуб.

На търга бяха продадени реликви, тясно свързани с едни от най-успешните спортисти на ЦСКА и България. Най-високата цена беше платена за ръкавици на боксьора Кубрат Пулев.

Валентин Михов спечели наддаването, като плати 6000 лева. Фланелка на капитана на ЦСКА Ивайло Стефанов от времето, в което играеше за националния отбор, беше купена за 5000 лева, информира БТА.

Продадени бяха още фланелки на Антонина Зетова, Теодор Салпаров, Матей Казийски, Пламен Константинов, Димитър Бербатов, екипировка на Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, лични отличия на Аспарух Никодимов, Димитър Каров и Михаил Таков, топката от победата на ЦСКА срещу Зенит Казан в Шампионската лига, както и пикелът, с който Дойчин Боянов е изкачил Еверест.

Най-емоционалният момент дойде в края на вечерта, когато приятелите на ЦСКА от "Офанзива" наддаваха докрай и спечелиха "съревнованието" с Валентин Михов за шампионската купа от 2010 година. Феновете спечелиха с предложение от 5000 лева, след което започнаха да скандират "Купата е наша".

Ценното отличие им беше връчено от изпълнителния директор на ЦСКА Александър Попов и от бившия разпределител Николай Иванов. Кулминацията дойде минути по-късно, когато феновете обявиха, че даряват купата обратно на клуба.

"Поклон пред Александър Попов и останалите във волейболен клуб ЦСКА за това, което правят. Мястото на тази купа е в клуба", заявиха от "Офанзива".

"Изключителен жест. В такива моменти осъзнаваме, че всичко, за което сме се борили, си е струвало усилията. И ни дава кураж да продължим да се борим. Любовта и подкрепата на всички тези хора е безценна. Сега виждаме, че с кампанията "100 сърца за ЦСКА" постигаме основната си цел - да се обединяваме в едно голямо червено семейство, в едно общество", каза Попов.

Средствата от търга ще се използват за ремонт на базите, които клубът ползва.