Силният човек в ЦСКА Александър Томов за пореден път даде обещания към феновете на тима. Този път то е свързано със звездата на Берое.

Берое и ЦСКА се бяха разбрали за цената на Христов и се очакваше той да се присъедини към тима, но вместо това нападателят се завърна в игра за заралии.

Томов обаче даде да се разбере в интервю, в предаването "Зона Спорт", че националът ще акостира в отбора. Toй сподели още, че в момента се извършва втората фаза на селекцията в отбора. Не бе подмината темата и за предумишления фалит.

"Със сигурност мога да кажа, че в ЦСКА в момента се извършва втора фаза на селекцията, както обявихме и през юли. Юли беше нещо невероятно - ще кажа на феновете още един път - че това не се е случвало никога в историята на ЦСКА.

"Да разпродадеш "на черно" отбор, класирал се за Купата на УЕФА, да откажеш "на черно" участие в европейски клубни турнири, да направиш това без никой да гъкне, освен самите фенове, просто разпродаваш един отбор.

"По закона, който аз добре познавам и чета, означава предумишлен фалит, което се наказва от закона. Би трябвало да се накаже от закона. И се надявам, понеже в момента имаме силен главен прокурор, имаме промени в Градската прокуратура, много се надявам, че най-после ще имаме някаква справедливост. Да се види кой какво е прави.

"Ей така - да се види честно. Без приказки, без медиен натиск и т.н. Така че отговарям следното - бяхме останали с трима футболисти и трима юноши, шест души общо, на 10 юли това заварихме. Събирахме футболисти, които бяха останали без клубове, да не кажа, както един известен треньор каза - от плажовете. Естествено, бяхме длъжни да вземем футболисти и само за да запълним бройката, да има кой да играе.

"И разбира се, тук трябва да благодаря на "старите вълци" - на Бадема, на Вальо Илиев, на Тошко, на Апостол Попов, на Томаш Черни. В най-трудна ситуация - от това тръгнахме. Сега обаче има много силно подмладяване, има 6-7 нови човека, видяхте Чочев, една сериозна звезда, преценката на нашето треньорско ръководство е, че и Венци Христов може да стане една от тези звезди.

"Но там има и други имена - един Витанов, Попов, да не изреждам всички. Това са 19-20-годишни момчета, сега имаме двама нови също, единият от които дойде от юношите на Барселона, още едно момче, което е ново - Съни, плюс Ди Вани, разбира се.

 Относно от къде очаква средства за да обезпечи трансфера на Христов, Лупи отговори по следния начин:

"Парите ще дойдат от клуба, защо се забави? Първо се забави, защото не беше лека самата сделка. Имаше и други клубове, които желаеха. В крайна сметка се стигна до подписване на договор и Берое се съгласи да платим до 4 февруари.

"Аз мисля, че те имат полза от тази сделка, даже аз съм склонен и на още малко компромиси към дружество "Берое", това са много сериозни хора, много сериозен треньор, сериозно ръководство. Разбира се, не крия, че ние също чакаме в момента приходи, които се забавят. Само един пример ще дам, тъй като ние плащаме на ФИФА за Бизари от 2010 г., а Мерсин вече шести месец не ни плаща 600 000 евро, за което има всички приключени процедури.

"Така че ние имаме от няколко места да получаваме значителни суми все още, включително и по текущи сделки, които вървят. Естествено, че искаме да съвпадне разход и приход", каза още Томов.