Лудогорец постигна много трудна победа с 1:0 при визитата си на ЦСКА на стадион "Българска армия". Мачът между двата тима бе от 29-ия кръг на родния шампионат.

Сблъсъкът бе доста оспорван, като и двата тима демонстрираха мъжка игра и стигнаха до положения, макар те да не бяха много.

Все пак обаче шампионите на България взеха своето след късен гол на Дани Абало в 77-ата минута.

След този успех разградчани успяха да съберат 64 точки и така тимът направи поредната си важна крачка към титлата. Отборът е лидер в класирането и към момента е на 6 точки от втория Литекс.

ЦСКА пък е на 3-ото място с актив от 55 точки.
 



Срещата започна с голямо желание от страна и на двата отбора, но като цяло ЦСКА наложи лек превес над противника си през първите минути.

В 12-ата минута се стигна и до първата интересна ситуация в мача, като Марселиньо бе намерен в наказателното поле на ЦСКА, но вместо да отправи удар, той реши да центрира. Топката бе избита в крайна сметка и не се стигна до нищо опасно.

През следващите минути на терена не се случиха интересни неща, като битката се водеше предимно около централния кръг.

Двата отбора трудно стигаха до опасни атаки през първите 20-ина минути. След това обаче ситуацията постепенно започна да се променя.

В 24-ата минута Бургзорг отправи удар от 22-23 метра, който обаче бе доста неточен.

Минута след това и Марселиньо опита късмета си с удар от дистанция, който обаче бе нескопосан.

В 30-ата минута Вальо Илиев спаси ЦСКА от сигурно попадение. Гостите направиха великолепна атака, след като Мисиджан намери с прекрасно подаване Минев, който навлезе в наказателното поле и понечи да потърси непокрития пред малкия пеналт Безяк. Капитанът на ЦСКА обаче показа класа и изби.

Минута след това Мболи спаси по страхотен начин вратата си. След ефектна триходова комбинация между Александров и Бургзорг, Безяк бе намерен и се измъкна между двама бранители на ЦСКА, за да стреля от няколко метра. Вратарят на домакините обаче показа котешки рефлекс и изби топката.

В 36-ата минута Чочев отправи удар към противниковата врата от 10-ина метра, но Стоянов без проблеми улови.

В самия край на полувремето Марселиньо отправи мощен удар, който бе избит от Мболи, а в последните секунди Мисиджан падна в наказателното поле на ЦСКА, но реферът остави играта да продължи.

Второто полувреме можеше да започне с попадение за ЦСКА. В 48-ата минута Моци бе на косъм да си вкара автогол, при това доста куриозен. Гъргоров центрира добре в наказателното поле, а Стоянов боксира топката в главата на румънеца, но след рикошета кълбото излезе в корнер.

Няколко минути след това Марселиньо отправи хубав удар с десния крак, но Мболи показа голямата си класа и успя да предотврати попадение, избивайки топката.

В следващите минути ЦСКА правеше всичко възможно, за да поеме инициативата, но "Червените" трудно успяваха да се справят с противника.

В 60-ата минута Маркович центрира добре в наказателното поле, а Гъргоров игра с глава, но топката излезе в аут.

Пет минути след това домакините получиха неприятен удар, след като Силва се контузи. Наложи се на неговото място да влиза Милисавлевич.

В 66-ата минута ЦСКА пропиля уникален голов шанс. Стоянов центрира от корнер, а Попов игра с глава и отклони топката към първа греда, но там Менди се размина с кълбото и пропусна уникално положение.

Домакините се окопитиха и заиграха много по-силно през следващите няколко минути.

В 71-ата минута Чочев отправи страхотен удар около границата на наказателното поле, но топката не намери целта и мина на сантиметри встрани вратата.

Точно шест минути след това Лудогорец успя да реализира чрез гол на Абало. Ешпиньо първоначално центрира елегантно от фаул, а топката срещна напречната греда. След това се заформи голямо меле в малкия пеналт на ЦСКА, а Абало успя да вкара топката във вратата на Мболи от близка дистанция.

В 86-ата минута Александров отправи удар от воле, който попадна право в ръцете на Мболи. В последната минута от редовното време Кишада направи фрапантен пропуск, след като бе изведен от Ернандес сам срещу вратаря, но вместо това стреля встрани вратата. С това положение се изчерпаха интересните шансове до края.

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Абало 77'

ЦСКА: Мболи, Попов, Менди, Илиев, Фо-Поре, Янчев (84 - Галчев), Чочев (81 - Ди Вани), Маркович, Силва (65 - Милисавлевич), Стоянов, Гъргоров

ЛУДОГОРЕЦ: Вл. Стоянов, Шоко, Терзиев, Моци, Минев, Бургзорг, (83 - Ернандес) Ешпиньо, Марселиньо, Александров, Мисиджан (69 - Абало), Безяк (56 - Кишада)