Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви на пресконференцията преди утрешното гостуване на молдовския Зимбру, че е сигурен в класирането на отбора си за следващата фаза на Лига Европа.

В София двата тима врътнаха 1:1 и към днешна дата молдовците са с по-големи шансове да продължат напред. Не такова обаче е мнението на опитния наставник, на "Червените".

"Нормално е след първия мач да търсим да играем по-офанзивно и да търсим гола. Само това е начинът, по който можем да играем тези 90 минути, трябва да търсим единствено и само успеха", заяви Младенов, цитиран от "Дарик Радио".

"Сравних Зимбру с Берое, но Берое не е слаб отбор. Не виждам защо трябва да правим сравнения. Просто двата тима играят по подобен, сходен начин и затова казах тези думи. Това имах предвид." 

"Аз съм от треньорите, които мислят позитивно и преди мача трябва да говоря хубави неща на момчетата, а не какво би станало, ако отпаднем. Аз съм сигурен, че няма да бъдем елиминирани, подготвени сме във всяко едно отношение." 

"Имахме проблеми в София, но мисля, че вече сме ги преодолели. Вярвам, че ще вкараме достатъчно голове, за да си осигурим победата и да не се повтарят нещата от София. Аз съм оптимист. Убеден съм, че сме по-добрият отбор и ще продължим напред." 

"Ние трябва да се справим независимо какво е времето. Дори и да вали това само за нас ли ще е проблем? За Зимбру няма ли да е ? Трябва да вярваме в това, което правим. Ако вие в Молдова имате по-голямо самочувствие, утре ще говорим." 

"Да благодарим на доктора, справи се с всички контузии. Галчев, Тони Силва, Крачунов, Тунчев бяха контузени, но вече са добре, да се надяваме, че ще дадат всичко от себе си. На инжекции са и тримата, но са добре, тренират наравно с останалите." 

"От това няма по-хубаво, обстановката да е враждебна. Ще направим всичко възможно и ще дадем всичко от себе си да продължим напред. Ние сме "армейци", знаем как да отиваме на война."

"Всичко минава през главата ми, дори дузпи. Всичко може да се случи във футбола. Те са силни при статични положения, миналия мач така ни вкараха гол, така елиминираха и Шкендия. Ние сме се подготвили за всичко", сподели Младенов на пресконференцията в Кишинеу преди двубоя.