ЦСКА постигна изключителна победа с 2:0 над големия съперник Левски в мач от 2-ия кръг на "А" група, игран на Националния стадион "Васил Левски". 

"Вечното дерби" се разви прекрасно за "Червените" и те записаха 5-ата си победа поред над своя съперник.

Освен това Стойчо Младенов продължи серията си от поредни победи над Левски и вече има 6 такива.

Антон Карачанаков пък напомни за най-добрите си дни днес и успя да реализира първото попадение с директен удар от фаул в 47-ата минута, а след това качи топката на главата на Буш след центриране и румънецът оформи крайното 2:0 в 55-ата минута.

Символичните домакини останаха с човек по-малко, след като Маркиньос бе изгонен от игра след втори жълт и червен картон в 63-ата минута по доста пресилен начин, а треньорът на "Червените" Стойчо Младенов също бе отстранен и догледа мача от трибуните.

Левски също остана на терена с човек по-малко, след като Педро също получи втори жълт и червен картон и също пресилено. Toва стана в 83-ата минута.

Със сигурност пък тази загуба ще постави треньора на Левски Пепе Мурсия под сериозно напрежение, след като испанецът до момента няма спечелен мач след двата кръга.

След този мач ЦСКА е едноличен лидер в родния елит с 6 точки, а Левски има само 1 точка. 
 



Първото полувреме започна със страхотен пропуск на Белаид още в 1-ата минута, след като тунизиецът засече с глава перфектно центриране на Гаджев, но топката премина покрай страничната греда.

Последваха няколко минути битка в средата на терена, но в 8-ата минута Буш опита с далечен удар да прехвърли излезния напред страж на Левски. В крайна сметка топката премина високо над вратата.

Играта се понакъса и опасностите постепенно секнаха. В 15-ата минута Божинов отправи силен удар около наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на вратаря.

Пет минути след това пък Стефано Кунчев си "поигра с огъня" пред вратата на своя тим, но в крайна сметка това не доведе до попадение за ЦСКА и той изчисти топката. 

В 26-ата минута Карачанаков опита удар от дистанция, но топката премина високо над вратата.

След десетина минути застой на терена Педро можеше да вкара страхотен гол. Холандецът навлезе с топката в наказателното поле, след което с моментален удар от много трудна позиция бе на косъм да реализира, но Дивиш с една ръка изби топката.

В 41-ата минута пък ЦСКА достигна до най-доброто си положение от началото на мача. Милисавлевич намери с феноменален пас Карачанаков в наказателното поле, а пред крилото бе само Крумов, който покри засадата. Фланговият футболист на ЦСКА се издъни с удара си и прати топката в аут, а до края на полувремето нямаше попадения.

Второто полувреме започна ударно за ЦСКА и в 47-ата минута Антон Карачанаков откри резултата.

Крилото изпълни прекрасен удар от фаул и прати топката в горния десен ъгъл на вратата, на Левски, като не остави никакви шансове на Кунчев.

Няколко минути след това Карачанаков направи фантастичен пробив и центрира ниско в наказателното поле, но Буш направи уникален пропуск и от 3-4 метра извади топката в аут.

Румънецът обаче се реваншира за големия пропуск и удвои преднината на отбора си в 55-ата минута.

Той засече прекрасно центриране на Карачанаков с глава и не остави шансове на Кунчев да реагира.

В 64-ата минута ЦСКА получи неприятен удар, след като Маркиньос бе изгонен заради втори жълт и червен картон след фаул срещу Крумов, а в същото време протестиращият Стойчо Младенов също бе изгонен, на трибуните. Изгонването на бразилеца обаче бе доста пресилено.

"Сините" опитаха да наложат натиск над противника, след като отборът имаше числен превес. Педро центрира остро в наказателното поле няколко минути след изгонването на Маркиньос, но Дивиш успя да избие топката. 

Малко след това Педро достигна до аутлинията отдясно, но след това сбърка паса и не успя да създаде възможност за тима си.

В 82-ата минута Соарес можеше да направи преднината на тима си класическа, след като се измъкна от двама противникови бранители, но ударът му от малък ъгъл излезе в аут. 

Последва доста анемичен удар на трагичния в този мач Божинов, който премина покрай вратата. В 83-ата минута численото равенство на терена се възстанови. Педро настъпи Сънди и получи втори жълт и червен картон. И неговият картон, както този на Маркиньос, бе доста пресилен.

До края на срещата нямаше интересни ситуации и повече голове. 

ЦСКА - ЛЕВСКИ 2:0
1:0 Карачанаков 47'
2:0 Буш 55''

Червени картони: Маркиньос (ЦСКА) - 63 минута, Луис Педро (Левски) - 83 минута
 

ЦСКА: Дивиш, Попов, Причиненко, Тунчев, Супусепа, Сънди, Бергонси, Милисавлевич (76 - Соарес), Маркиньос, Карачанаков (67 - Галчев), Буш

ЛЕВСКИ: Кунчев, Крумов, Белаид, Стойчев, Минев, Прохазка (73 - Велев), Гаджев, Педро, Аниете (57 - Огнянов), Бедоя, Божинов