Голмайстор №1 на ЦСКА и на "А" група за всички времена - Петър Жеков, сериозно похвали играта на "армейците" от началото на новото първенство.

Жеков се изказа с възторг за моментното състояние на червените, които са еднолични лидери в класирането на "А" група.

Бившият голаджия на армейците и националния отбор на България сериозно похвали новите попълнения Тончи Кукоч и Серджиу Буш.

"Стартът на сезона е почти отличен за нас. Като изк­лючим грешката срещу Лудогорец, смятам, че показваме добро лице. Ако запазим отбора си, през пролетта ще бъдем двойно по-силни".

"Разполагаме с качествени футболисти, сред които определено се откроява Тончи Кукоч. Той притежава страхотни възможности и ми се струва, че може да играе и в по-предни позиции".

"Кукоч има голям демараж, включва се отлично в атаките, центрирането му е много прецизно. Тончи е сред големите находки на ЦСКА и ще е от голяма полза", категоричен бе Жеков пред "Тема спорт".

"През този сезон най-после ЦСКА отново има възможностите да се бори за титлата. Отборът е доста подсилен и ако Лудогорец направи грешни стъпки в "А" група заради участието си в евротурнирите, бихме могли да наберем добра преднина пред тях и дори да станем шампиони".

"Шансовете ни са големи. Разбира се, задължително условие е да ги победим, което рано или късно ще стане. В битката ще се намеси и Литекс. Левски обаче няма силите и капацитета за титла. Просто не е конкуренция на ЦСКА", добави Жеката.

"Има още двама играчи, които впечатляват от началото на сезона - Серджиу Буш и Антон Карачанаков. Буш разполага с добри качества. Мо­же да вкара над 15 гола, както му е тръгнало. Карачанаков пък се превръща в истински специалист по преките свободни удари".

"Съвсем малко работа му трябва по техниката и той ще стане факир. Нужно е да поработи върху това, къде точно рита топката, и да преценява разстоянието между стената и вратаря. Антон обаче има нужния талант и го използва", каза още Петър Жеков