ЦСКА може да бъде управляван от синдик, пише "24 часа", като се позовава на свои източници.

През вчерашния ден се е състояло делото за несъстоятелност на "Червените", като то е било обединен по исковете на "Люкрим гард" и пернишката "Юникс".

Официално съобщение за решението на съдията обаче до приключването на броя не е имало, но изданието допуска, че нещата отиват твърдо към откриването на процедура по несъстоятелност и влизането на синдик.

Знае се, че "Люкрим гард" си търси пари от първия престой на Александър Томов на "Армията". Фирмата пък е била наета от "Титан" за ремонт на "Панчарево".

Според нейното ръководство договорът е бил изпълнен, но не са постъпили плащания. Отделно се оказа, че строителството е било незаконно и общината принуди ЦСКА да събори постройката.

ЦСКА за втори път е заплашен с несъстоятелност, но започна да плаща на бившия си треньор Павел Дочев и се размина. Ако решението на съда е за започване на процедура, то цялото ръководство на ЦСКА ще бъде освободено и на негово място ще влезе синдикът. Той започва да оценява активите и след продажбата им ще покрива дълговете към кредиторите на клуба.