Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе бесен, въпреки че неговият тим постигна класическа победа с 3:0 над Локомотив София. 

"Тенденциите са очебиещи. Толкова се набива на очи, че няма накъде. Аз алармирах още втори или третия кръг и това продължава. Не може на собствен терен, като играем и градим атаки, а другият отбор само руши и да получи шест картона. Това е скандално. След като излязохме миналата седмица с декларация, за да покажем на цяла България за какво става въпрос.

"Може да ме наричат всякакъв, дреме ми, но това е истината и ние я виждаме. Маркиньос може да го дърпат за фланелката и да няма фаул. Скандални неща. Разочарован съм от Цецо, защото той е играл футбол в края на краищата“, заяви Младенов пред Диема.

"Резултатът е 3:0, но можеше да бъде и четири-пет на нула. Колко атаки накъса и спря. През първото полувреме имахме ситуации, но с отсъжданията играта се накъса и този устрем леко се уби. Можеше да завърши мачът с 5-6 гола за нас“, каза още Стойчо Младенов.

Попитан за декларацията за съдийството, Младенов избухна: „Да мълчим така ли? Ние да се дупим ли? Няма да се примирим с това. Стадион, база - нямаме нищо. Цял живот ни мачкат.“

"Изиграхме един много добър мач с добри ситуации. Започнахме мача със създаваме на добри голови ситуации, но не успяхме да ги оползотворим. Голът ни трябваше. Очаквахме да отбележим гол, а после резултатът беше въпрос на време да се покачи. Още в третия кръг алармирах за тенденцията. Някак си не върви треньорите да коментират всичко останало извън играта, но това ми е работата и трябва да я защитавам.

"Виждаме някой неща. Не може винаги да си на страната на пачките. Футболът иска коректност. Кажете ми заслужавахме ли днес шест или седем картони? Той малко се поизложи, можеше още на трима да покаже. Това е скандално. Започва да втръсва вече. Той пропусна да стане един от най-добрите български съдии. На мача с Левски. Този момент му попречи на кариерата“, коментира по-късно Стойчо Младенов на пресконференцията след двубоя.

"Свирка тук, свирка там и лека полека уби нашия ентусиазъм. Играем срещу Марек и Хасково и кой получава картони? ЦСКА! Ние ли сме най-агресивният отбор. Отборът, който се защитаваше и рушеше е Локомотив София. Блъскане, дърпане и няма картон. Дразни това футболните хора“, каза още Младенов.

"Каквото и да кажем за Вальо Илиев добро все ще е малко. Раздава се за ЦСКА с душа и сърце. Ние имаме в атака едно изобилие от футболисти, които след зимната подготовка ще показват друго лице. В момента няма постоянство, което искам да виждам. Това е, което липсва в някои хора. Постоянство. Резултатът можеше да е по-голям, но и това сме доволни. Това, което Маркиньос направи, не би трябвало да го прави. Локомотив София заслужават адмирации и се върнаха към стила си, който помня. Имат голяма успеваемост на терена. Един отбор, който е труден за преодоляване“, завърши Стойчо Младенов.