ЦСКА направи пореден нулев мач, след като врътна 0:0 при визитата си на Берое, но в играта на тима имаше голямо подобрение.

"Червените" не показаха лош футбол, въпреки ремито, но отборът можеше и да стигне до успеха при малко повече късмет.

Притеснителното е, че това е 9-и пореден мач в който отборът не само няма победа, но и няма вкаран гол.

Това бе дебютен мач на Любо Пенев начело на отбора, като след успеха ЦСКА е на 4-ата позиция в класирането с 47 точки, колкото има и Литекс.

Берое е с 44 пункта на 5-ото място. Мачът бе от 28-ия кръг на родния шампионат и бе от първата шестица. 


Срещата започна със здрава битка на терена и през първите минути не се стигна до никакви интересни положения пред двете врати.

В 17-ата минута Кукоч опита да намери Николич с дълго подаване и последният излизаше на позиция сам срещу вратаря, но Пиргов успя да го изпревари и в крайна сметка изби топката с глава. Това бе и първия по-реален шанс от началото на мача.

В 24-ата минута гостите стигнаха до страхотна ситуация в която Милисавлевич бе на косъм да вкара много красив гол от дистанция, но ударът му мина на сантиметри покрай страничната греда.

Няколко минути след това обаче и Берое бе на косъм да реализира.

Стражът Анатоли Господинов направи безумна грешка и за малко да подари топката на Атанас Зехиров, който щеше да я вкара в опразнената врата.

Играчът на Берое обаче не успя да реагира бързо и кълбото се върна отново при стража на "Червените", а до края на полувремето не се стигна до повече ситуации и резултатът се запази на почивката.

След почивката ЦСКА започна много активно.

В 46-ата се откри супер шанс пред гостите и Фелипе отправи удар с глава от наказателното поле след добро центриране, но прати топката встрани вратата.

Малко след това пък Николич бе с топката в пеналтерията и понечи да стреля от близка дистанция, но в последния момент Зехиров изби топката от краката му.

В 53-ата минута пък Сънди отправи мощен удар от дистанция, който обаче попадна право в ръцете на Пиргов.

Няколко минути след това Пиргов финтира Николич доста рисковано, което накара феновете на Берое да изтръпнат. 

В 66-ата минута Фелипе отправи много силен удар, който затрудни доста Илко Пиргов, който имаше проблеми при улавянето на топката.

Няколко минути след това Николич излезе на добра позиция за директна стрелба, но ударът му бе тотално разочароващ. 

В 76-ата минута Берое стигна до добър шанс, след като Керкар стигна до чиста позиция на границата на наказателното поле, но ударът му рикошира в тялото на противников играч.

Няколко минути след това Бъркляча блокира опит на Гади да стреля от наказателното поле и предотврати много сериозна опасност.

В 85-ата минута Стоянов отправи много силен, но и много неточен удар. Топката в крайна сметка прелетя над вратата.

До края не се стигна до повече голове.

БЕРОЕ - ЦСКА 0:0

БЕРОЕ: Пиргов, Зехиров, Иванов, Динков, Пенев, Джоман, Костадинов, Савио (56 - Гади), Елиаш (86 - Н'Дайе), Керкар, Андонов (84 - Костов)

ЦСКА: Господинов, Попов, Тунчев, Василев, Кукоч, Сънди, Фелипе, Милисавлевич (61 - Бъркляча), Ив. Стоянов (83 - Причиненко), Силва, Николич