Сериозни промени ще настъпят в школата на ЦСКА. Това заяви новият изпълнителен директор на клуба Пламен Марков на днешната пресконференция.

Той разкри, че тя ще бъде трансформирана в академия. "Ще бъде направен кастинг, след който ще останат най-талантливите деца".

"ЦСКА ще разчита много сериозно на футболисти от собствената си школа. Това ще бъде бъдещата политика на клуба. Не може да играем с по 9-10 чужденци и да се чудим защо нямаме национален отбор. По най-бързия начин ще се върнем там, където е мястото на ЦСКА. Но в този преходен период ще дадем възможност на нашите юноши с качества да се утвърдят в първия състав".

"Ще трансформираме нашата школа в академия. Ще направим кастинг, за да останат най-талантливите деца. В момента има 250 деца и тази бройка ще бъде намалена. Няма как за 1-2 години да създадем кадри и да ги моделираме. Но ще дадем път за развитие на талантливите деца, а дали ще се възползват от този шанс, зависи от тях".

"Започваме да изграждаме нашата къща от основите и след това постепенно ще си я подреждаме. Но основната цел остава завръщане в професионалния футбол по най-бързия начин", добави Марков.