Новият ЦСКА-София стартира успешно в Първа лига с победа 2:0 над Славия. "Червените" направиха доста пропуски през първото полувреме, но след почивката португалецът Диого Виана (57, 78) се развихри с два гола и донесе трите точки.

Тимът на Христо Янев бе по-добрият през по-голямата част от мача, но не успя да реализира куп голови положения. "Белите" от "Овча купел" също имаха добри възможности за голове, но фрапантни пропуски направи бившият левскар Борислав Балджийски.


Очаквано фаворитът, според анализатори и букмейкъри, ЦСКА-София владееше контрола върху мача и атакуваше по-опасно, докато славистите предимно се бранеха и разчитаха на епизодични контраатаки. В 9-ата минута "червените" направиха първия си сериозен пропуск. Диого Виана центрира отлично отдясно и Кирил Десподов отблизо засече топката с глава, но Марио Кирев изби в корнер.

Малко след това Преслав Йорданов бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да преодолее Кирев. В ответната атака славистите имаха претенции за дузпа, след като Ивайло Димитров бе съборен от Рафа Перес в наказателното поле, но от повторенията се видя, че бранителят игра с топката и нарушение нямаше

В 28-ата минута ЦСКА-София отново бе много близо до гола. Борис Галчев стреля опасно с глава, но Марио Кирев направи брилянтно спасяване. При следващата атака Славия отново извади късмет - Диого Виана качи топката на главата на Преслав Йорданов, който обаче стреля покрай вратата.

В края на полувремето Марио Кирев отново извади "белите". Младият десен бек на "червените" Стойчо Атанасов нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала, но вратарят на Славия отново се намеси отлично.

След почивката Славия заигра доста по-смело и можеше да шокира съперника. Първо Балджийски можеше да открие резултата, но ударът му от 7-8 метра бе спасен от Георги Китанов. Напук на събитията на терена през второто полувреме ЦСКА-София успя да поведе в резултата.

В 57-ата минута Арсенио Нунеш пусна извеждащ пас към Диого Виана в наказателното поле, който малък ъгъл стреля, топката рикошира в краката на Китанов, отби се в горната греда и влетя в мрежата за 1:0. Минути по-късно Славия бе на косъм да изравни. Балджийски проби мощно в наказтелното поле и шутира по диагонала, но над вратата.


В 71-ата минута ЦСКА-София можеше да реши мача, но профука поредния си шанс. Арсенио Нунеш поднесе топката на Преслав Йорданов на няколко метра пред вратата, който обаче не намери целта.

В 78-ата минута "червените" решиха мача с втори гол. Отново Диого Виана се оказа героят за ЦСКА - португалецът финтира пазача си, нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл с брилянтен удар прехвърли Кирев за 2:0. В последните минути резервата Густаво Кулма нацели горната греда с далечен изстрел.

До края на двубоя Славия не успя да направи нищо, за да се върне в мача и ЦСКА-София заслужено се поздрави с успеха на старта в Първа лига.

ЦСКА-София - Славия 2:0

1:0 Диого Виана 57
2:0 Диого Виана 78

ЦСКА-София: Китанов, Атанасов, Чорбаджийски, Перес, Недялков, Галчев, Арсенио Нунеш,  Малинов, Диого Виана, Десподов, Пр. Йорданов

Славия: Кирев, Буров, Бранеков, Христов, Пашов, Мартинов, Балджийски, Димитров, Васев, Сердеров, Йомов

<iframe width="560" height="315" src="http://vbox7.com/emb/external.php?vid=073840f9e5" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>