Най-успешният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов говори пред ”Тема Спорт” за ситуацията в ЦСКА-София и борбата с Лудогорец за титлата. Според него клонингът на автентичния ЦСКА не е готов да се противопостави на "милионерите".

„Срещу Верея отборът игра по-слабо, отколкото срещу Славия, но не бива да се правят трагедии. Не бива да надценяваме нещата. Още не сме готови за конкуренция на Лудогорец. С много ентусиазъм могат да се компенсират някои неща, може и титла да се гони. Май само по този начин можем да се противопоставим, поне на този етап. Но в Разград имат по-класни играчи, по-опитни, по-дълга пейка. Нашите момчета обаче не бива да се отчайват. Това е просто една стъпка по пътя към крайната им цел. Те са млади и пътят пред тях е дълъг. Ще има и грапавини, но лесно няма. Повечето са млади момчета, вкараха им рано гол и в такъв момент се стъписват малко. Но като те побият малко, ще се научиш (смее се). Един добър мач, един по-лош, така е. Отборът още не е улегнал като колектив и като личности. Някои момчета са играли само в Б и В група, никога не са били в елита. Сега правят голям скок. Полека-лека трябва да бързаме, както казва Димитър Пенев (смее се). Голът на Верея дойде от детинска грешка, момент невнимание и край. Но какво да се прави, има и такива дни.”

За слабостите в състава:

„Щом не се стигна до победа срещу Верея, значи по всички линии има проблеми. И в атака, и в средата на терена, където ни трябва повече скорост. В отбрана също допускаме грешки. Нормално е, млади момчета са. Имат известно оправдание. Не са некадърници, но е трудно, когато си млад, да си постоянен. Не трябва да ги укоряваме, а да им дадем кураж. Янев се опита да промени нещо със смяната на Галчев, имал е някакъв замисъл, но не се получи кой знае каква разлика. С него и без него работата беше все 1:0 за Верея.”

За мача с Нефтохимик:

„Победата е задължителна. Нефтохимик не се представя по убедителен начин, а и нашите момчета ще търсят реванш. Не би трябвало успехът в този мач да е проблем. Всичко става, и издънки се случват, но не мисля, че ще има такава сега. Трябва да се направи добър анализ, да се видят реалните качества и да се поставят реални оценки и цели. Собствениците дават парите и искат работата Веднага да става, но понякога трябва да се изчака. Отборът се събра малко по тревога, не бива да се хвърляме с главата напред. Млади момчета са, търсят себе си. Не е критерий, като сме победили Славия. Видяхме Верея с шепа опитни футболисти ни блокира и стигна до победата.”

За футболистите на ЦСКА 1948, тренирали в Обеля:

„Хич не ме интересуват. Сега имам по-важни неща - гледам Олимпиадата, не ги следя. Каквото искат да правят. Ние може още един клуб да извадим - ЦСКА 1923, дето го направихме с Пената (смее се). Ей така, да има. Нека се кротнат в ЦСКА 1948, да си правят нещата, както намерят за добре. Ако има някой човек, който иска да им помага, да си излезе с името и да си го признае. Писа се нещо за Домусчиев, че можел да ги спонсорира. Съмнява ме, но и такива неща стават, знам ли. Той си има отбор. Реално в момента ЦСКА не може да го застраши сериозно. Но за силните фигури е хубаво, като имат по-малко врагове, макар че така се отпускаш по-лесно.”