ЦСКА-София стигна с голяма мъка до победата срещу Локомотив (Горна Оряховица) в дебюта на новия треньор Едуард Йорданеску. "Червените" спечелиха с 2:0, като цял час не успяваха да пробият бетона на гостите.

Головете за домакините забиха Густаво Кулма, който започна за първи път като титуляр от началото на сезона, и Божидар Чорбаджийски в последните секунди на мача. С успеха ЦСКА-София излиза на второто място в класирането преди изиграването на петия кръг в Първа лига, като тимът на Йорданеску има равен брой точки с Черно море - по 10.  


Очаквано ЦСКА-София имаше превъзходство през целия двубой на "Армията", но проблемите дойдоха при завършващия удар. Гостите от Горна се държаха стабилно в защита, а когато се налагаше вратарят Николай Банков се намесваше стабилно под рамката.

В самото начало "армейците" получиха тежък удар. Звездата на тима Диого Виана (с 4 гола от началото на сезона) напусна контузен, а на негово място влезе Станислав Маламов.

В 13-ата минута Горна извадиха късмет, след като халфът на "червените" Арсенио Нунеш нахлу през центъра и стреля опасно, но топката профуча покрай дясната греда

Последваха няколко опасни атаки с остри центрирания, при които домакините се разминaваха в наказателното поле на Локото. В 36-ата минута от лагера на ЦСКА-София ревнаха за дузпа, след като Арсенио Нунеш падна в наказателното поле, но реферът Никола Попов подмина спорната ситуация.

Към края на полувремето капитанът на "армейците" Борис Галчев се пробва с далечна тупалка да изненада Банков, но вратарят на Горна избив в корнер и успя да запази мрежата си суха до почивката.

През второто полувреме ЦСКА-София продължи да натиска в търсене на гол. В 53-ата минута бомбен шут на Арсенио Нунеш бе избит от Банков. След час игра гостите от Горна все още държаха фронта, а "червените" се изнервиха доста при мъките да вкарат така важното първо попадение в мача.

След неспирния натиск Локото все пак се огъна. В 66-ата минута Густаво Кулма бе изведен зад защитата на гостите в наказателното поле и с мощен удар по диагонала прониза под гредата вратаря Банков.

След откриването на резултата домакините се успокоиха и дори оставиха Локо (ГО) да изнесе по-напред играта. Гостите обаче така и не успяваха да стигнат до сериозна голова ситуация. В 82-ата минута обаче всичко за тях приключи, след като Димо Атанасов бе изгонен с втори жълт картон.

В последните секунди на мача след центриране от корнер Божидар Чорбаджийски оформи крайния резултат 2:0.

ЦСКА-София - Локомотив (ГО) 2:0

1:0 Кулма 66

2:0 Чорбаджийски 90+3

ЦСКА-София: Китанов, Атанасов, Дюлгеров, Чорбаджийски, Недялков, Малинов, Галчев, Виана, Нунеш, Симао, Кулма

Локомотив (ГО): Банков, Желев, Кавдански, Керчев, Атанасов, Апостолов, Мечев, Христов, Трифонов, Смирнов, Кънев