Ботев (Пд) - ЦСКА-София, мач от 9-ия кръг на Първа лига, комплекс "Ботев" в Коматево, 17:30 часа, на живо в Gol.bg

Групата на ЦСКА-София

Вратари: Георги Китанов, Александър Конов

Защитници: Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Антон Недялков, Лазар Марин, Рафаел Перес

Халфове: Кристиян Малинов, Арсенио Нунеш,  Диого Виана, Александър Георгиев, Давид Симао, Руй Педро, Рубен Пинто, Петрус Бумал, Красимир Станоев, Никола Колев

Нападатели: Вилмар Джордан, Густаво Кулма, Кирил Десподов

Групата на Ботев (Пд)

Вратари: Георги Георгиев, Мартин Димитров

Защитници: Цветомир Панов, Милен Кикарин, Крум Стоянов, Даниел Златков, Радослав Терзиев, Кристиан Димитров

Халфове: Серкан Юсеин, Меледже Омнибес, Петър Чалъков, Стенио дос Сантос, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Иван Стоянов

Нападатели: Жоао Пауло, Омар Косоко, Даниел Кутев

Прогнозата на Gol.bg:

ЦСКА-София взе глътка въздух с гръмката победа 4:0 над Берое в миналия кръг на първенството, но сега идва поредното тежко гостуване. Двубоят с Ботев в Коматево ще е доста труден за печелене и точно от онези, в които трябва да се докажат реално шампионските амбиции на "Армията".

Още повече, че "червените" нямат победа след три мача навън от началото на сезона, след като загубиха от новобранците в групата Дунав (0:2) и Верея (0:1), а в Благоевград срещу Пирин стигнаха само до точка (1:1). Друга тънка подробност е, че ЦСКА-София няма победа при гостуване на Ботев (Пд), откакто "канарите" се завърнаха в елита през есента на 2012 г.

Всичко около състава на Едуард Йорданеску изглежда ясно - румънецът се очаква да заложи на 11-те, които разбиха Берое, като може би единствената промяна да бъде завръщането на Рафаел Перес в центъра на защитата.

Низвергнат остава капитанът Борис Галчев, който бе изваден от състава заради скандал с ръководството на клуба. В разширената група попадна халфът Петрус Бумал след дълго лечение на контузия, но за него е малко вероятно да се появи в игра.

Ботев се развихри след треньорската смяна и прави много силни мачове под ръководството на Николай Киров - Белия. Пловдивчани вкараха 12 гола в последните си три мача, а най-голямо впечатление прави бразилецът Жоао Паоло, който бележи попадение след попадение.

За сметка на това защитата е доста рехава и няма да е никак леко да се опазят техничарите в атаката ан ЦСКА-София. В Коматево отново се засилиха мераците за челната шестица, а това налааг и положителен резултат срещу "червените". Играчите на Белия са мотивирани допълнително и със сочни премии, така че се очертава мач на кръв.

Ботев е способен да вкара голове на ЦСКА-София, но въпросът е дали няма да получи повече в собствената си врата. В Коматево мирише на доста попадения, а най-резонният изход изглежда равенството.

Резултат: 2:2