Халфът на ЦСКА Давид Симао може да отсъства дълго от терените заради глупостите, които направи в Коматево. Той бе изгонен с директен червен картон, след като удари с лакът Тодор Неделев в края на първата част.

След това продължи да буйства и да се блъска с други играчи. Изцепките на Симао се пренесоха и извън терена. Фенове на Ботев започнаха мощно да го обиждат, а в яда си португалецът вдигна бутилка от земята и замери с нея журналист, като го уцели в гърдите.

Симао може да получи поне 3 мача наказание. Поне така гласи наредбата заради удара без топка при спряна игра, който нанесе на Неделев. Халфът обаче може да си навлече още една среща санкция, ако постъпката му срещу журналиста е била забелязана и описана от дежурния делегат.

За удар по служебно лице се налага спиране на правата за един мач. Така Симао може да изгори дори за 4 двубоя и при подобен сценарий той ще пропусне не само дербито с Левски, но и сблъсъкът с Лудогорец. До голяма степен е сигурно, че португалецът ще пропусне три мача - двубоя със сините на 15 октомври, гостуването на Монтана на 22-ри и домакинството на Локо Пд на 29-и. Мачът с Лудогорец пък е на 5 ноември. 

Това бе първо директно изгонване в кариерата на Симао, като досега той е бил отстраняван на два пъти с по два жълти картона – през 2011 г. в Пасош Ферейра и през 2014 г. в Арука. „Не съм удрял Неделев! На повторенията не се вижда добре, но погледнете лицето му и ръката ми. Посягам, но не го докосвам. Това, което не се вижда на повторенията, е, че той ме ритна доста силно на два пъти, след като спечелих топката”, каза Симао след двубоя.