Два проблема в игрови план продължават да тормозят ЦСКА. В проверката с Пелистер (4:0) позитивните страни не бяха малко, но лошо впечатление направиха поредните непредизвикани грешки в защитата, както и пълната безпомощност на отбора при статични положения в негова полза. Тези слабости се забелязват от началото на първенството и все още не са решени.

Отбраната е проблемно звено в ЦСКА още първия шампионатен мач срещу Славия и все още е несигурна. Макар от „Армията” да планираха привличането на опитен играч в сърцето на ариергарда, до такъв трансфер не се стигна. И това може би е грешка на червените, защото те са много хазартни в тази зона, без значение кой от тримата играе – Чорбаджийски, Перес или Александър Дюлгеров (който ще пропусне дербито заради травма).

Слабостите в защита си проличаха дори срещу непретенциозен съперник като Пелистер. Македонците са много далеч от нивото на ЦСКА, но малкото шансове, които имаха за гол, дойдоха изцяло след непредизвикани грешки на бранители в червено. 

Другото слабо звено продължават да са статичните положения пред вратата на съперника, от които червените така и не успяват да се възползват по най-добрия начин. Когато ЦСКА трябва да вкара гол от такава ситуация, няма никаква идея как да го направи. Диого Виана бе получил указания да центрира от статичните положения, но не се справи добре в близо десетте си опита. Нито едно от подаванията му от фаул или корнер не доведе до голова опасност.

Обикновено топката ставаше лесна плячка за отбраната на Пелистер и бе изчиствана. Липсваше добра насоченост, острота на подаването или елемент на изненада чрез разиграването на някакво заучено положение. Съвсем банални центрирания, които не доведоха до нищо съществено пред вратата на македонците.

Очевидно на ЦСКА му липсва качествен изпълнител на фаулове и корнери. А статичните положения могат да са с цената на победа в мачове като Вечното дерби. При Стойчо Младенов армейците го показваха неведнъж. Така треньорът на ЦСКА Еди Йорданеску има върху какво да мисли за предстоящия сблъсък със сините. Подобни слабости обаче трудно могат да бъдат изчистени от днес за утре.