По 5 бона на калпак обещава собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев за бой над "Левски" в предстоящото дерби в събота. Бизнесменът не жали пари за победи над "сините" още от времето, когато предвождаше "Литекс", и иска задължителен успех за окончателното реабилитиране на клуба и обединение на "червената" общност. Ганчев лично ще надъха отбора преди дербито веднага след като се върне от чужбина.

Очаква се собственикът днес да кацне у нас. Откакто Ганчев пое ЦСКА, в клуба най-накрая не се говори за неизплатени заплати. Футболистите и служителите получават редовно възнагражденията си, а всяка победа в Първа лига се премира. В зависимост от съперника и фактора гостуване или домакинство сумите варират между 1000 и 2000 лева.

За предстоящите четири дербита с "Левски" този сезон сумата ще скочи до 5 бона. Засега не е ясно дали собственикът ще присъства на мача на "Васил Левски", като към момента шансовете това да се случи са 50 на 50. Сред "червените" фенове върви пълна мобилизация за дербито. Ултрасите се заканват да изпълнят сектор "Г" на националния стадион и да затвърдят доминацията си на трибуните от последните години на дербито. Феновете на ЦСКА вече сами събраха 15 000 лева за хореографията срещу "Левски".

"Преди броени дни с безпрецедентен и рекорден за родните стандарти резултат приключи кампанията ни за набиране на средства за мача с "Динамо" (Подуяне) - написаха от сектор "Г". - За пореден път показахмe, че когато сме заедно, няма кой да ни спре. Ние обаче, за разлика от паразитите, които цял живот вегетират на гърба на любимото си отборче и които превърнаха ултра културата в бизнес, не се ползваме с привилегии и медиен комфорт".

"Смешният им плач през последната седмица ни говори само едно - страх тресе добитъка. Въпреки безбройните декларации и шизофренията, която цари около стадиончето кабрио, те много добре знаят срещу кого се изправят. И дълбоко в бедните си черни души осъзнават, че челният сблъсък с червената стена е неизбежен!"

В лагера на "Левски" все още умуват какви бонуси да обещаят за победа срещу ЦСКА. По принцип срещу отбори като "Литекс" и "Лудогорец" по стария вътрешен ред от миналия сезон те бяха 2000 лв. Но обикновено преди решаващи мачове те се удвояват, а и със завръщането на ЦСКА в елита сметките се объркаха. След идването на Спас Русев все още няма нов вътрешен правилник. Възможно е в последния момент новият бос на "Герена" да обещае премии, сходни с тези на съперника.