В събота на стадион "Васил Левски" предстои очакваното дерби между ЦСКА и Левски. Когато става въпрос за сблъсъци между тези два отбора, едва ли има по-подходящ събеседник от бившия вратар на червените Георги Велинов.

За предстоящото дерби той каза, че е убеден, че ЦСКА ще победи. "С половин на 0, но за ЦСКА ще е, убеден съм", прогнозира Джони Велинов.

"За мен си е вечно дерби, защото играят отборите на Левски и ЦСКА. В Левски трябва да разберат, че това е ЦСКА - срещу тях ще играят, срещу тях ще им е мъката, срещу тях ще реват", бе категоричен Велинов пред Bulgaria ON AIR.

За сегашния ЦСКА той каза, че това са четири букви, а истината е на стадион "Българска армия".

Велинов сподели, че в тези сблъсъци най-много му липсва, че не се пълнят стадионите.

"Когато ние играехме, бяха пълни. Но мисля, че един хубав мач и резултат, ще върне много от феновете", посочи бившият вратар. 

Той си спомни и за фамозния мач срещу Реал Сосиедад.

"Този мач беше 88 минути на една врата и топката все удряше някого - мен или колегите ми. Не влиза и не влиза, като е казал Господ. Това е един от най- хубавите ми мачове, в които съм спасявал най-много положения и той си остава в мен", спомни си Велинов.

За успеха срещу Ливърпул той каза, че преди мача в отбора са си повярвали много, че могат да го направят и след като им се е отдала възможност, те са се възползвали.

"Не мога да кажа, че сме били по- силни от Ливърпул. Те бяха само звезди, но усещането е уникално. Чувстваш се горд и хората те поздравяват. На всяка една крачка те спираха", каза Велинов.

Той се върна към любопитен момент от мача за купата на Съветската армия, когато срещу Левски завършват 1:1 в редовното време и побеждават след дузпи.

"Хванах две дузпи на Гибона и Пламен Николов. Петата дузпа трябваше да я бия аз на Боби Михайлов. 70 000 души ни гледаха, хвърлих ръкавиците, засилих се и паячето беше там. Спомням си радостта на нашите фенове и на колегите ми. Победихме и взехме купата", разказа той.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ДЖОНИ ВЕЛИНОВ ВЪВ ВИДЕОМАТЕРИАЛА ТУК!