Голмайсторът на ЦСКА през есента Густаво Кулма е много близо до завръщане в Колумбия. Според тамошния журналист Алфредо Кастийо, цитиран от „Меридиан Мач“, бързото крило вече се е разбрал за заплатата си с гранда в родината си Милионариос, като сега предстои да се постигне съгласие на ниво клуб-клуб.

Може да се окаже проблем, че Милионариос иска да взема нападателя под наем до края на сезона, като не е ясно дали ЦСКА ще се съгласи на подобен вариант.

Евентуалното напускане на Кулма, който вкара 5 гола за "червените" за първенство, е свързано и с трансфера на един или двама нападатели на "Армията", които се чакат в близките дни. Ако от клуба обаче се провалят в опита да докарат качествени тарани в София, със сигурност няма да искат да се разделят с колумбиеца.

Густаво Кулма вече е бил пред трансфер в Милионариос по времето, когато беше футболист на Онсе Калдас. Той обаче е имал лоша репутация в Колумбия, като се е смятало, че не държи на спортния режим. В Милионариос се надяват да е оставил зад гърба си проблемите на младостта си и да им свърши работа в започващото скоро първенство Апертура.