Покрай контролата на ЦСКА с “Локомотив” (Москва) в руските медии излязоха любопитни факти около тима от Борисовата градина. В интервю за интернет изданието “Спорт ден за ден” българският мениджър Александър Бакърджиев разкрива, че бюджетът на “червените” е 7 милиона евро на година, а в представяне на ЦСКА в официалния сайт на “Локомотив” се твърди, че фенове на 31-кратните ни шампиони са едни от най-известните хора в България.

Изданието подчертава, че фенклубовете на ЦСКА по света са над 800, а регистрираните ултраси - над 180 000. Агентът Бакърджиев, който твърди, че неговата агенция е оторизирана от собственика Гриша Ганчев да представлява клуба на огромния руски пазар, прави сравнение с бюджета на “Зенит”, който е 100 милиона евро.

Според него ЦСКА до година-две ще бъде същият фактор като гранда от Санкт Петербург, но с далеч по-малко средства и отлична детско-юношеска школа, която е обединила всички най-добри момчета от ЦСКА и “Литекс”.

“Разликата обаче е, че “Зенит” купува готови футболисти, докато ЦСКА ще използва качествените си юноши, които в момента израстват. Идеята на шефовете на клуба е в отбора да има 4-5 класни чужденци, а останалите да са таланти от академията”, разказва агентът.

Мениджърът радкрива, че в момента на “неговия добър приятел” Стойчо Стоилов е по-трудно да намира качествени легионери заради разклатения имидж на клуба. “Предишните шефове на ЦСКА накърниха имиджа. С фалита на предишното дружество много мениджъри и футболисти не можаха да си вземат парите. Сега понякога е нужно да обясняваме, че софийският ЦСКА е като “малкия брат” на московския ЦСКА".

"Като дойдат обаче в София, виждат, че това е сериозен отбор с феноменални фенове”, казва мениджърът. Според Бакърджиев още през лятото в Борисовата градина ще стартира изграждането на супермодерен нов стадион на стойност 30 милиона евро.

“Тази сума е като 100 милиона за Русия, колкото даде ЦСКА (Москва) за новия си стадион. 30-те милиона евро са осигурени от собственика Гриша Ганчев. През лятото трябва напълно да е готова тренировъчната база на Панчарево, която ще е подобна на московския “Спартак””, допълва Бакърджиев.