Локомотив Пловдив продължи успешното си представяне срещу ЦСКА-София този сезон с равенство 1:1 на стадиона в парк "Лаута". Дълго време "смърфовете" водеха 1:0 след ранен гол на Дани Кики, но груба грешка в края на мача позволи на Кирил Десподов да спаси "червените" от загубата.  

Както и в предния двубой от есента на "Армията" (0:1), ЦСКА-София бе по-добрият отбор, с повече възможности за гол, но не успя да ги реализира. В крайна сметка "армейците" си тръгнаха само с точка и така не успяха да победят Локо в редовния сезон. И двата отбора запазват местата си в класирането - ЦСКА-София е на трето, а Локо на четвърто, като разликата остава 7 точки.


Очаквано двата отбора се захапаха здраво в средата на терена и интересните моменти пред вратите не бяха много. В 2-ата минута Десподов центрира отдясно и Кубемба стреля с глава, но право в ръцете на Ел Харуби.

В 13-ата минута Локо откри резултата при първата си по-сериозна атака. След пробив на Веселин Марчев отдясно Дани Кики получи топката на дъгата на наказателното поле и с хубав нисък удар намери десния ъгъл на Китанов за 1:0.

След ранния гол ЦСКА-София опита да натисне съперника, но трудно стигаше до голово положение. "Червените" разчитаха предимно на центрирания от фланговете или далечни удари, които нямаха особен успех. Пловдивчани стояха доста стабилно с трима защитници Котев, Виданов и Везалов и халфбекове Крумов и Горанов

В края на полувремето гостите се задържаха по-трайно в половината на Локо и пропусна най-добрия си шанс. Руи Педро получи отличен пас на десетина метра фронтално срещу вратата, но ударът мина покрай лявата греда. Малко след това и Стойчо Атанасов профука добра възможност за гол с неточен удар над вратата.

След почивката ЦСКА-София продължи да атакува, а Локо да пази преднината си с по-дефанзивна игра и да дебнат съперника на контраатака. В 57-ата минута Рубен Пинто се измъкна от защитата на Локо, но стреля слабо и в обсега на Ел Харуби, който нямаше проблем да спаси удара. Малко след това далечен шут на Антон Недялков мина много близо до лявата греда.

В последния половин час пловдивчани продължиха със зъби и нокти да се борят за опазването на вратата си. Както не се виждаше ЦСКА-София да вкара, домакините сами се закопаха. В 80-ата минута Кирил Десподов надхитри пловдивската защита след дълъг пас в наказателното поле, литна вратаря Ел Харуби и пусна топката в мрежата за 1:1

До края на двубоя "червените" се опитаха да стигнат до пълния обрат, но си тръгнаха само с точката от "Лаута".

Локомотив Пд - ЦСКА-София 1:1

1:0 Кики 13
1:1 Десподов 80

Локомотив Пд: Ел Харуби, Крумов, Виданов, Везалов, Котев, Горанов (90 - Шоко), Траянов, Велковски, Кики (66 - Умарбаев), Мартинович, Марчев (76 - Бакалов)

ЦСКА-София: Китанов, Атанасов (81 - Малинов), Недялков, Перес, Бодуров, Пинто, Бумал, Десподов, Руи Педро (69 - Нунеш), Кубемба (58 - Меркадо), Кулма

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=337010ed8f" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>