ЦСКА май ще участва в турнира Лига Европа сезон 2017/18, става ясно от решението на Спортния арбитражен съд в Лозана, публикувано днес.
 

От становището на КАС става ясно, че жалбата на ЦСКА срещу УЕФА се отхвърля, тъй като към този момент клубът има лиценз за евротурнирите, издаден от БФС и ЦСКА има право да участва в европейските турнири, като този факт не е оспорен от УЕФА и дори клубът е поставен сред участниците за жребия в понеделник.
 
Последната дума ще има УЕФА, като Европейската футболна централа трябва да вземе окончателно решение по казуса с "червените" в понеделник сутринта преди жребия, който е с начален час 14.00 (българско време).

 
Становището на КАС:
 
"Спортният арбитражен съд отхвърля спешното искане за участие по повод жалба на новосъздадения футболен клуб ПФК ЦСКА София (ЦСКА-София) срещу УЕФА относно решение на УЕФА от 29 май 2017 година. В решението УЕФА отхвърля молбата на ЦСКА София за изключение от "тригодишното правило", според което заявката за лиценз трябва да бъде на член на УЕФА от минимум три поредни години. Следователно УЕФА заявява, че ЦСКА-София няма право да иска лиценз за европейските турнир за сезони 2017/18 и 2018/19.
 
Но молбата на клуба за мерки срещу това решение се отхвърля, тъй като управата на УЕФА на този етап не е отменила решението, което впоследствие взима Българският футболен съюз да даде лиценз на ЦСКА-София за участие в турнира Лига Европа сезон 2017/18.
 
Следователно към днешна дата българският клуб има право да участва в Лига Европа 2017/18 и към момента няма риск да понесе вреди.
 
Следователно молбата за временни мерки срещу решението на УЕФА и за действия за спиране или възпрепятстване на ЦСКА-София от участие в предстоящото издание на Лига Европа се отхвърля."
 

 

РЕКЛАМА