Темата с изваждането на ЦСКА-София беше основна тема след днешното заседание на изпълнителния комитет на БФС, а президентът Борислав Михайлов лично застана пред репортерите. Той внесе повече яснота и уточни, че ЦСКА-София не е нов клуб, защото е правоприемник на Литекс, но БФС не го приема за Литекс, защото си е сменил името на ЦСКА.

"ЦСКА при нас не е нов клуб. Той е правоприемник на Литекс. Те за нас не са нов отбор. По българското право те са правоприемник на Литекс. А за УEФА са нов отбор, защото там се появява отбор за лицензиране ЦСКА. Това е. Ние не го приемаме за Литекс, а за ЦСКА, защото е правоприемник и си е сменил името".

Михайлов обяви, че се е срещнал лично с президента на УЕФА Александър Чеферин, за да се опита да го убеди да не се налагат санкции на ЦСКА-София. 

"Не ми се ходеше в Стокхолм на финала за Лига Европа, но отидох за да говоря с президента на УЕФА и лицензионната комисия за ЦСКА. Нашите усилия бяха тази санкция въобще да не бъде прилагана. Надявам се ЦСКА да спечели в КАС. Ние мислим, че сме прави, а УЕФА твърди, че тя е права. БФС е издал лиценз на ЦСКА и за българското първенство, и за Европа, потвърди още Михайлов.

"Изваждането на клуба от жребия е решение на Нион. Ние получихме писмо 12 минути преди самото теглене, че ЦСКА-София няма да участва. От мен каквото зависи, съм го направил. Сега имат право на обжалване по бърза процедура, но знаете как е в съдилищата.

Според европейската централа ЦСКА-София не търпи санкция в момента, а просто е принудена да спазва наредбите на УЕФА.

"Всичко, което е зависело от мен и футболния съюз, е направено. Направил съм каквото мога и в лични разговори, но това не е дало резултат, както виждате.

Накрая Михайлов постави високи оценки на всички комисии, които са обслужвали първенството през миналия сезон. Новият шампионат на Първа лига стартира на 14-и юли и ще се проведе по системата, която беше наложена миналата година.