ЦСКА сезира Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС) още в понеделник по повод изхвърлянето си в последния момент от Лига Европа. 

Юридическият екип на армейците от американската фирма Winston & Strawn е реагирал светкавично на шокиращия развой от 19 юни. ЦСКА чака отговор от КАС най-късно до петък, като не е изключено да получи такъв малко по-рано. 

Позицията на арбитражния съд около изхвърлянето на армейците вече би трябвало да даде окончателен отговор дали ЦСКА ще може да играе в Лига Европа.

Както е известно, червените фигурираха в жребия за първия кръг на ЛЕ буквално до последния момент, но броени минути преди старта УЕФА е решила да ги извади и да вкара Дунав на тяхно място. 

Около половин час преди тегленето на представителя на ЦСКА Димитър Пенев е било съобщено, че клубът не е включен, а е сменен от русенци. Решението било лично на генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

Любопитното е, че ако ЦСКА бъде върнат, няма да се налага провеждане на жребия наново. Именно Иртиш бе съперникът, който трябваше да бъде изтеглен, за да не се стига до такъв сценарий. Павлодарци бяха първият непоставен тим, а след изваждането на ЦСКА заеха неговото място при поставените.

Припомняме, че миналият петък КАС обяви, че лицензът на ЦСКА за евротурнирите, издаден от БФС, е редовен и червените всъщност не са били вадени от участие.