Никой от ЦСКА не е канил официално Димитър Бербатов да тренира или да подписва с ЦСКА, подчерта спортният журналист от "24 часа" Едуард Папазян в студиото на Bulgaria ON AIR по повод скандала, който се заформи вчера след информация, че нападателят е подписал договор с "Берое".

Папазян посочи, че Бербатов никога не е бил любимец на феновете на ЦСКА, те винаги са имали нещо срещу него и са смятали, че им е длъжник. 

"Всичко тръгна от една медия, която написа, че Бербатов е подписа 6-месечен договор. Такова нещо няма. Animals е групировката, която се зарече да плати 8 млн. лв. за марката на ЦСКА. Според  мен няма да ги плати. Ако тези хора имат 8 млн. лв. за емблемата, сигурно няма да им е трудно да намерят 10 хил. евро, както се твърди, за заплата на Бербатов", коментира спортният журналист в "България сутрин".

Колегата му Крум Савов подчерта, че Бербатов е толкова голям в кариерата си след ЦСКА, че не е длъжен никому. Спортният журналист попита какво лошо има Бербатов да тренира с добрите си приятели Александър Томаш, Тодор Кючуков и Косьо Мирчев.

"Не може група анонимници да му определят с кого да подписва и къде да играе. Той е отхвърлил далеч по-сериозни оферти и като пари, и като възможност за изява. Animals не могат да говорят от името на стотици хиляди "армейци", сподели Крум Савов за Bulgaria ON AIR.

Двамата коментираха и интервюто на вече бившия футболист на ЦСКА Петрус Бумал пред френска медия, в което той обяви, че е бил заплашван със счупване на краката, ако не подпише нов договор.

"Бумал не е много наясно кой е шеф на ЦСКА. Там по тренировки, мачове и пресконференции влиза кой ли не. Съмнявам се, че някой от шефовете ще му каже, че ще му счупи краката", каза Папазян.

Крум Савов също сподели съмненията си, че някой от клубните шефове би прибягнал до такива крайни мерки. "Започвам да се замислям дали атаката срещу Бербатов не е с цел отклоняване на вниманието от истинските проблеми в ЦСКА", отбеляза той.

Вижте видео от разговора ТУК!