Напрежението в ЦСКА-София се покачи до точката на кипене след фалстарта срещу Славия, пише вестник "Меридиан мач". Причина за гнева на ръководството обаче не са само загубените 2 точки в столичното дерби със Славия, но и най-вече нелепите контузии на основни футболисти още на или дори преди старта на сезона.
 
Известно е, че националът Антон Недялков получи разтежение на една от последните тренировки на тима и не игра срещу „белите“. При равенството със Славия пък с контузии напуснаха асовете Фернандо Каранга и Кирил Десподов, което буквално изправи косите на спортно-техническия щаб преди важното домакинство на Лудогорец. Бразилецът се оплака от болки в аддукторите, а крилото падна лошо на рамото си. Освен това „червените“ изглеждаха супер бавни и тромави в първия двубой, което очевидно се дължи на голяма умора.
 
Главният мениджър Стойчо Стоилов и хората около него искат да разберат на всяка цена защо част от най-добрите играчи се „счупиха“ още на старта. Това се дължи или на грешка в подготовката, или на претрениране по време на импровизирания лагер в Трявна. Отборът на ЦСКА-София стоеше зле на терена и в последните проверки с Етър и Берое, но безсилието срещу Славия е дошло повече на ръководството.