Шефовете на ЦСКА-София обмислят да привлекат бившия играч на Литекс Васил Божиков, пише „Меридиан Мач".

В момента той е свободен агент, след като разтрогна с турския елитен Касъмпаша и сега поддържа форма с третодивизионния Сокол (Марково).

Не е тайна, че на „Армията" усилено търсят един нов защитник. Точно по тази причина на проби в тима бе сърбинът Марко Клисура, който обаче не бе одобрен от Стамен Белчев.

Божиков е титуляр в националния тим при Петър Хубчев и е отлично познат на ръководителите на „червените". 29-годишният бранител игра в Литекс от 2012 до 2015 г., когато бе спазарен с Касъм-паша за около 400 000 евро. Голям плюс за него е, че може да играе и като централен защитник, и като ляв бек.

Желанието на самия Божиков е да продължи кариерата си в чужбина, където заплатите са далеч по-сериозни от тези у нас. Той вече бе на проби в Амкар, но до трансфер така и не се стигна. Интерес към него има от втора дивизия на Турция, от Кипър и от Полша. Но не е изключено да избере ЦСКА-София, ако тяхната оферта го задоволи.

По сходен начин с „червените" подписаха други двама национали, минали през Литекс, които бяха останали без клубове - Станислав Манолев и Николай Бодуров. Първият парафира с „червените" през миналото лято, докато бившият бранител на Фулъм и Мидтиланд стори това в началото на годината.