Треньорът на Ботев Николай Киров очаквано бе мрачен след тежката загуба 2:6 от ЦСКА-София на стадиона в Коматево. Според Белия груби грешки в защита през целия мач са провалили отбора, а червеният картон на Йордан Минев и контузията на Фернандо Виана са окончателно довършили "канарите".

“При този резултат няма какво толкова коментираме и да се оправдаваме. Допуснахме твърде елементарни грешки в защита почти през целия мач. Червеният картон също ни утежни положението, а накрая завършихме с двама души по-малко.

Трудно е да се играе при това стечение на мача. Не, не сме мислели за Маритимо. Вярно е, че не влязохме добре в мача, успяхме да се върнем по някое време, но след почивката се разви по-най лошия начин”, каза Киров.

Киров даде подробности за травмата, която получи Фернандо Виана и за момента е под въпрос за реванша срещу Маритимо от Лига Европа.

“Не можем да преценим на този етап дали Виана ще има възможност да играе срещу Маритимо. Има прорезна рана в коляното 7-8 сантиметра, в момента е зашит и тепърва ще преценяваме дали ще го използваме в Португалия.

Срещу Маритимо всичко зависи от това в какъв състав ще бъдем. Получиха се травми и трябва да мислим по тоя въпрос с ръководството. Добре е да имаш равностойна резервна скамейка”, каза още Белия.