Ботев Пловдив - ЦСКА-София, мач от третия кръг на Първа лига, тренировъчен комплекс в Коматево, съдия Валентин Железов, днес от 18:45 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Ботев

Вратари: Чворович, Кайзер

Защитници: Панов, Минев, Марин, Терзиев, Генев, Димов

Халфове: Юсеин, Меледже, Юлиано, Балтанов, Бризола, Апостолов

Нападатели: Омар Косоко, Крум Стоянов, Фернандо Виана, Тони Тасев, Крис Добрев

Контузени: няма
Наказани: няма

Групата на ЦСКА-София

Вратари: Китанов, Черниаускас

Защитници: Чорбаджийски, Манолев, Бодуров, Гълъбов, Недялков, Георгиев, Дюлгеров, Атанасов

Халфове: Пинто, Симао, Малинов, Колев, Родригес, Рафаел, Кулма

Нападатели: Каранга, Десподов, Кубемба, Ангелов

Контузени: няма
Наказани: Меркадо

Прогнозата на Gol.bg:

Ботев Пловдив приема ЦСКА-София в дербито на третия кръг в Първа лига. "Канарите" ще се мъчат да затвърдят силните си игри в Европа в битка срещу един от кандидатите за шампионската титла. "Червените" тръгнаха лошо в първенството и на всяка цена ще гонят успеха в Коматево, за да се върнат в челните места.

Между европодвизите Ботев започна с фалстарт, като загуби у дома от Пирин (0:1), седмица по-късно се реваншира с победа 3:2 над Славия в София.

Домакинството срещу "армейците" идва точно преди решителния реванш срещу Маритимо в Португалия (0:0 в първия мач) и треньорът Николай Киров по всяка вероятност ще съхрани най-добрите си футболисти. В групата не попадна звездата на тима Тодор Неделев, а Омар Косоко ще остане на пейката.

В лагера на ЦСКА-София се очакват известни ротации, предвид лошите игра и резултати от началото на сезона. "Червените" завършиха наравно 1:1 срещу Славия, а после загубиха 0:1 на "Армията" от Лудогорец.

Треньорът Стамен Белчев върна в разширения състав Густаво Кулма, който вероято ще смени на фланга наказания Кевин Меркадо. Халфовете Рубен Пинто и Давид Симао имаха болежки през седмицата, но са на линия за двубоя.

През миналия сезон двата отбора играха само два пъти по между си, след в края на редовния сезон Ботев не успя да се класира в горната шестица на първенството. Иначе двата отбора не успяха да се победят и направиха две нулеви равенства.

Сега отново се очаква доста напечен и интригуващ мач, макар букмейкърите да фаворизират ЦСКА-София заради липсата на най-добрите в състава на Ботев. "Канарите" обаче имат никак нелоши играчи на пейката и със сигурност няма да се дадат без бой.

Резултат: 1:1