Бразилската звезда на ЦСКА Фернандо Каранга предизвика интерес от Португалия с изявите си в края на миналия и в началото на настоящия сезон. Роден мениджър, пожелал анонимност, разкри пред "Меридиан мач", че един от силните отбори в страната - Спортинг Брага, си е заплюл нападателя.

Клубът няма да бърза с оферта за Каранга, а на този етап ще го постави под мониторинг. Очаква се до края на годината Брага да праща скаути в България, които да гледат отблизо бразилеца.

25-годишният Каранга пристигна на "Армията" през зимната пауза, след като Елин Топузаков - който по това време беше треньор на Левски, не го одобри за трансфер на "Герена". Сините шефове сега си блъскат главите, че не са се наложили над Топчо. 

Фернандо Каранга към днешна дата е голмайстор на първенството с 5 гола и очевидно е най-комплексният нападател в Първа лига.

От Борисовата градина разкриха, че ръководството на ЦСКА няма никакво намерение да продава нападателя, но това може да се промени при добра оферта. Тя пък от своя страна може да дойде от Брага, но най-рано в края на годината. Проблемът е, че португалският клуб рядко дава големи пари за покупки.