Бившият капитан на България Стилиян Петров разкри, че е имал покана да се завърне в ЦСКА. Сърцатият халф коментира и новината, че бившият му съотборник Димитър Бербатов ще играе в Индия.

"Не знам дали трябва да го споменавам, но ме търсиха. Имах разговори, когато Ицо Янев беше начело на отбора. Чух се два пъти с него, но не последва нищо, защото след няколко месеца го уволниха", разказа Стенли в предаването "Код Спорт" по ТВ+.
 
"Говорил съм и с други български клубове", продължи бившият национал без обаче да изпада в подробности. Петров изрази разочарованието си, че Бербатов е предпочел да играе в Индия вместо в България.
 
"Това щеше да е голяма реклама за всички нас. А ние какво направихме? За това, че щял да избере Берое, веднага се нахвърлиха към него. Нека някой друг да му предложи, както той каза в интервю. Виждаме, че други големи звезди се прибират в страните си и играят. Всички ги приемат с почитание. Ние какво направихме – изгонихме го. Сега ще ходи в Индия. Защо да е в Индия, а не в България?", ядосва се Стилиян.
 
Халфът, който пребори левкемията преди няколко години, говори и отказа на Роберто ди Матео да го върне в Астън Вила.
 
"Не мога да го виня, но в мен остана горчиво чувство. Ди Матео е взел това решение, но можеше и да е някой друг. Просто мисля, че можеше да се подходи много по-деликатно в тази ситуация. Все пак преборих рака, преминах през много труден период на лечение и успях да се завърна. Важното бе, че не пропуснах нито една секунда от тренировъчния процес в цялата подготовка - имаше двуразови и триразови тренировки при температура от 40 градуса в Австрия. В стаята ми нямаше климатик, потях се 24 часа. Но беше невероятно приключение. Приемах всичко с усмивка – всяка тежка тренировка, всеки момент, защото все още имах шанса да живея", обясни Петров.