Спортният министър Красен Кралев обяви условията на конкурса за стадион "Българска армия" и терените в Панчарево. Едно от основните изисквания за участие в търга е в последните три години клубът да е реализирал 15 милиона лева оборот. Битка за базите водят ЦСКА на Гриша Ганчев и аматьорският ЦСКА 1948. 

"Основни изисквания към кандидатите. В него могат да кандидатстват правни субекти. Футболен клуб, който отговаря за изискванията на спортен клуб. Трябва да е член на БФС. Кандидатът трябва да е заплатил депозит от 100 000 лева. Участникът не бива да има задължения към Сердика – Спортни имоти, както и да няма публични задължения към НАП", заяви Кралев на специална пресконференция.

"Въвеждането на специални изисквания към кандидатите. Искаме ясни гаранции за произход на капитала и доказана икономическа история. Участникът в конкурса трябва да притежава необходимия опит. Участникът следва да представи и инвестиционна програма, които да гарантират наемната цена.Участникът трябва да има уставен капитал не по-малко от 5 милиона лева. В последните 3 години трябва да е реализирал оборот от минимум 15 милиона лева, освен ако не става дума за частно лице. Такива са бюджетите на клубовете от горната част на таблицата в Първа лига. Най-голяма тежест има инвестиционната програма", каза още спортният министър.

"Участниците подават заявленията си до 17 декември най-късно. Класирането ще бъде обявено на 3 януари 2018, а договор трябва да бъде сключен до 10 януари. Ние търсим дружество с доказана история и произход на парите. Няма да се връщам назад. Предният наемател ПФК ЦСКА АД имаше перфектен договор за 20 години, но не успяха да осигурят финансова стабилност и накрая обяви фалит. Имотите не бяха поддържани. Договорът ще бъде за 10 години, като той може да бъде удължен без нова процедура. Тези условия гарантират държавния интерес", завърши Кралев.