Кубрат Пулев не вярва, че Владимир Кличко има истинска контузия и смята, че за пореден път световният шампион по бокс се опитва да избегне сблъсъка с него.

В началото на седмицата 38-годишният Кличко отложи насрочения двубой между него и Кобрата заради мускулно разтежение.  

Кобрата обаче не вярва в тази версия и за пореден път заяви, че съперникът му го залъгва.

"Малко неочаквано беше отлагането. За мен лично поне беше супер неочаквано. Бях концентриран максимално изцяло върху мача", коментира Пулев в интервю пред Нова Телевизия.

"Изобщо не съм мислил, изобщо не е ставало въпрос за някаква отмяна на мача или за каквото и да е. Така че за мен лично беше изненада. Чувах подобни неща, но за мен лично специално аз не вярвах на тези неща и се бях концентрирал. Просто не исках да се разсейвам и да мисля за други неща".

"Естествено, че това е преднамерен ход от негова страна. Дали има истинска контузия? Това не знам изобщо какво има да го коментираме".

"Възможно е да се контузи, но който и спортист да знаете, който и човек да се занимава със спорт дори да питате, той ще ви каже, че ако контузията е лека, има супер съвременна медицина, той около него има сериозен ресурс от лекари и от такова, може да се оправи и да играе".

"Ако контузията е сериозна, за два месеца няма да мине. Така че, абсолютно... това са пълни глупости, което в момента дискутираме, защото за мен това изобщо не е контузия".

"Заради пренасрочването на мача няма да ми се наруши подготовката, ще ми се наруши почивката. Подготовката просто ще продължи. Даже напротив, мисля, че ще се подготвя още по-добре".

"Това може да ме мотивира повече. Аз продължавам да си гоня моята линия и моята цел. За мен това е най-важното. За съжаление обаче има много хора, които не вярват в мен, не вярват в българското. И за съжаление това са повечето българи. Крайно време е българите да повярваме, че сме доста силни и че както виждате, другите не са с нищо повече. Даже напротив, са по-слаби".

"Не мисля, че думата страх е точна за Кличко. Мисля, че не е в негов интерес, защото съм голям риск, ще му нанеса сериозни поражения. И не може да се каже на 100 процента, че ще загуби, но има огромна вероятност да загуби. А при тях, рискове не се поемат. Много сериозна империя са и не рискуват. А аз съм повече от риск, аз съм сериозна заплаха".

"Дали сватбата му е оказала някакво влияние? Това са глупости, не ме интересува неговата сватба, нито нищо. Това са някакви глупости, които са около него. Това вече може да го питате него, ако го видите. Мен това не ме интересува. Нито ме интересуват сватби, бебета, жени, деца. Не ме интересуват такива неща, интересува ме световната титла, която е притежание на него и вече две години той увърта, прави струва. Вече е повече от ясно, че той не желае да играе".