В присъствието на десетки граждани на територията на Гребната база в Пловдив бе открит уникален за страната Младежки център, към който има и голям спортен комплекс. На церемонията присъстваха кметът на града Иван Тотев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и областният управител Здравко Димитров.

По думите на Тотев общата стойност на проекта е 2 649 314 лева, като 2 243 000 лева от тях са безвъзмездна финансова помощ по Норвежката програма, а общината е осигурила 1,7 милиона лева за спортното игрище.

Спортният министър обеща в този кметски мандат да бъдат открити много нови спортни обекти. 

В непосредствена близост до триетажната сграда на центъра се намират напълно изградените и оборудвани с изкуствена трева и вратички 3-те игрища за футбол, обособени са и 2 игрища за баскетбол, едно игрище за волейбол, монтирани са четири маси за тенис, оборудвани, игрище за тенис на корт и две площадки за фитнес на открито. Едната от тях е предназначена за хора над 50 години и се намира под висока 10 метра тента за предпазване от силното лятно слънце, уточни заместник-кметът по спорта Георги Титюков. 

До 17 часа използването на игрищата ще бъде безплатно за деца и ученици до 18 години, а след това игрищата ще се използват срещу почасова такса, като за футбол е 40 лева, за баскетбол, волейбол и тенис на корт по 10 лева, а за тенис на маса - 4 лева. 

Всеки от трите етажа в Центъра е с разгърната площ от 500 квадратни метра. На нея са разположени съблекални, конферентна и семинарна зали, стаи на петте младежки работници, които ще движат бъдещия комплекс, библиотека, интернет зала и помещение за подслон на 35 души при младежки обмени.