Кола помете природозащитника Андрей Ковачев и апалниста Боян Петров в района на Кресненското дефиле. Двамата обследвали района, когато "Ауди" с румънка зад волана ги е връхлетяло, съобщава Dnes.bg.

Директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев съобщи, че един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, а другият има счупени ребра. Те ще бъдат транспортирани в "Пирогов". 

Колата пътувала в посока Кресна. Водачката загубила контрол над автомобила на ляв завой, уточниха от благоевградската полиция. Колата излетяла вдясно от шосето и блъснала двамата мъже в района на Османска чешма на входа на дефилето.

От централния офис на Сдружение за дива природа "Балкани" потвърдиха, че единият от пострадалите е природозащитникът Адрей Ковачев, а другият е алпинистът Боян Петров, съобщи "Дарик".

Двамата правили обследване на водите в района на Кресненското дефиле във връзка с предстоящото изграждане на автомагистрала "Струма" през дефилето.

Заради пътния инцидент дясната лента в посока Кресна бе временно затворена. Движението се регулира от пътни полицаи и се извършва само в едната лента за движение. Извършен е оглед на местопроизшествието.