Проблемите пред Чезаре Прандели преди Евро 2012 сякаш нямат край. След скандала със залозите, нахлуването на полицията в базата на Италия, отменената контрола с Люксембург заради земетресение, дойдоха и още контузии. Андреа Бардзали може би няма да играе на Евро 2012. Той получи контузия и със сигурност пропуска всички мачове от груповата фаза.

В най-добрия случай Бардзали няма да играе 20 дни. Той има разтежение в левия прасец. И дори да почива само 20 дни е под голям въпрос дори за четвъртфиналите, ако Италия се класира.

Треньорът Прандели още не е решил дали да върне Бардзали у дома. Окончателното решение ще бъде взето в петък. "Имаме време до 24 часа преди първия ни мач от турнира. Като се има впредвид колко важен е той за нашия тим, ще изчакаме да видим. В петък ще направим последни тестове и тогава ще решим", заяви доктора на Италия професор Кастелачи.

Според медиите фаворит за мястото на Бардзали е Давиде Астори от Каляри, който взе самолета от САЩ за Италия, след като разбра за случката. Доменико Кришито обаче смята, че поста е негов. Защитникът на Зенит бе изваден от състава заради замесването на името му в скандала със залозите.

"Надявам се Бардзали да се възстанови. Треньорът Прандели обаче ми каза пред Деметрио Албертини, че ще ме повика в случай, че има някакъв проблем с другите и някой се контузи. Аз тренирам и очаквам да ме извикат. Астори? Не знам нищо", заяви Кришито.