Русия започна по перфектен начин участието си на Евро 2012.

"Сборная" постигна убедителна победа с 4:1 над Чехия във втория мач от Група "А", който се състоя днес.

Руснаците тотално надиграха своя противник и победата им е напълно заслужена.

Два гола за успеха вкара Алан Дзагоев, а по един добавиха Роман Широков и резервата Роман Павлюченко.

В началото на второто полувреме Чехия вкара своя гол, но той се оказа недостатъчен.

След този мач Русия е лидер в класирането в своята група с актив от 3 точки, докато Чехия заема последното 4-о място с 0 точки.

Следващият мач на Русия е срещу Полша на 16-и, а Гърция ще трябва да се изправи срещу Чехия.



Срещата започна доста по-добре за чехите, които притиснаха Русия още от първата минута. В 5-ата минута Хубник имаше добра възможност да отбележи попадение и да открие резултата, но ударът му с глава бе неточен и топката излезе в аут.

След това чехите създадоха няколко добри атаки, но не стигнаха до голови положения.

Русия се разигра след първите 10-ина минути и в 15-ата минута "Сборная" успя да открие резултата.

В ситуацията Зирянов центрира перфектно към намиращия се в наказателното поле Кержаков.

Последният игра с глава, но топката се отби в страничната греда. След рикошета обаче кълбото попадна в младия Алан Дзагоев, който със силен удар от близка дистанция реализира.

Добрата игра на руснаците продължи и в 18-ата минута Алан Дзагоев пропусна много добър шанс да вкара втория си гол в мача. Той получи отличен пас от Кержаков и се откъсваше сам срещу Чех, но вместо да се доближи до него, той предпочете да стреля от дистанция и в крайна сметка ударът му бе неточен.

В 24-ата минута Русия до направи много важна крачка към победата, след като Роман Широков удвои преднината на "Сборная".

След прекрасна атака Аршавин намери своя съотборник със страхотен пас в наказателното поле и останалият сам срещу Чех руски национал без проблем преодоля опонента си, за да вкара.

В 31-ата минута резултатът можеше да бъде намален. Чехите създадоха добра атака и внесоха смут в руското наказателно поле, но това не доведе до попадение.

Последваха силни минути за чешкия тим, който създаде добри атаки. До края на полувремето обаче не се стигна до повече попадения. В 44-ата минута Пилар можеше да вкара, но ударът му с глава бе твърде слаб.

Второто полувреме започна много добре за Русия и "Сборная" натисна опонента си.

В 50-ата минута Аршавин се опита да намери Кержаков в наказателното поле след една прекрасна контраатака, но в крайна сметка не се получи нищо от тази ситуация, заради добрата игра на чешката отбрана.

Последва много силен удар на Кержаков от дистанция само секунди по-късно, но топката мина встрани вратата.

Малко противно на очакванията чехите успяха да намалят резултата чрез Пилар в 51-ата минута.

Той получи прекрасен пас от Плашил в наказателното поле, след което елиминира Малафеев и без проблем се разписа.

След гола чешките футболисти се мотивираха до краен предел и заиграха много силно в минутите след попадението на надеждата.

Последваха няколко добри атаки от които обаче така и не се стигна до нищо опасно.

Руснаците имаха прекрасна възможност да увеличат преднината си в следващите минути и да убият интригата в мача.

Това обаче така и не стана, тъй като Александър Кержаков пропусна няколко много добри голови положения.

В 72-ата минута чехите можеха да изравнят резултата след удар на Селасие от воле и от малък ъгъл. Топката обаче премина встрани вратата. Малафеев пък спаси вратата си само три минути по-късно, след като отрази удар на Росицки.

В 79-ата минута Алан Дзагоев вкара втория си гол в мача и на практика уби интригата в тази среща.

Младокът получи много хубав пас, след което с удар от границата на наказателното поле матира стража на противника. Асистенцията за попадението пък бе дело на Роман Павлюченко.

Само три минути по-късно Роман Павлюченко вкара попадение и направи резултата 4:1, след като преди това асистира за гола на Дзагоев.

Високият нападател се подигра с няколко бранителя на противника и с удар почти от от точката за изпълнение на дузпата бе точен за 4:1. Попадението му пък бе от много висока класа. До края на мача не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

РУСИЯ - ЧЕХИЯ 4:1
1:0 Дзагоев 15'
2:0 Широков 24'
2:1 Пилар 52'
3:1 Дзагоев 79'
4:1 Павлюченко 82'                                             

РУСИЯ: Малафеев, Анюков, Игнашевич, Жирков, Березуцки, Широков, Денисов, Зирянов, Дзагоев (84 - Кокорин) Аршавин, Кержаков (73 - Павлюченко)

ЧЕХИЯ: Чех, Селасие, Кадлец, Хубник, Сивок, Росицки, Плашил, Пилар, Жирачек (76 - Петржела), Резек (46 - Хюбшман), Барош (86 - Лафата)