Джанлуиджи Буфон отново бе герой за Италия. Вратарят спаси дузпата на Ашли Коул, което се оказа решаващо за класирането на адзурите на полуфинал на Евро 2012. Стражът на Юве имаше ключова намеса още в 5-ата минута, когато отрази удар на Глен Джонсън от упор.

"Разбира се, че бях притеснен, че ще отпаднем, защото когато започне лотарията можеш да си късметлия, но можеш и да загубиш. В продължение на целия мач бяхме очевидно по-добрия отбор. Заслужавахме победата, защото имахме повече положения и бяхме по-добри".

"Какво си мислех при дузпите? Нищо особено, просто да спася колкото се може повече удари, защото моите съотборници го заслужаваха с това, което показаха. Страхотно е да спася удара на Ашли Коул, защото много хора се надяваха на нас в този мач и ни подкрепяха. Мислите ми са с хората, които пострадаха от земетресенията и с всички фенове тук и у дома".

Буфон не коментира удара на Пирло. "Не видях нито една от нашите дузпи. Никога не гледам как изпълняваме дузпи. Искам само да взема малко похвали, като кажа, че посъветвах Диаманти да бие в ъгъла, той има много прецизен удар. Казах му, че Харт сигурно е изучавал нашите изпълнения и трябва да промени начина на изпълнение. И той го направи".

Колкото е доволен, толкова Буфон е и ядосан, че мача не бе спечелен в редовното време. "Имаме отлични качества, както видяхте. Но имаме и способността да правим срещите равностойни дори, когато сме по-добри. Това може да е сила или слабост, но днес заслужихме класирането".

"Преди турнира казах, че полуфиналът ще е отлично постижение, защото това означава, че ще сме се справили добре и ще сме до отбори като Германия, Испания и Холандия, които на хартия са по-силни. Но след като стигнахме до тук трябва да вдигнем мизата и нашата цел да е титлата. Защото можем да я спечелим".