Холандският Твенте почти се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като постигна малко изненадваща победа с 2:0 като гост на Рубин Казан.

И двата гола паднаха към края на мача след центрирания от корнер.  Това бе и първа домакинска загуба в евротурнирите за Рубин, който от дебютирането си през 2009 година бе записал 2 победи и 6 равенства.

Цял мач като титуляр на вратата на Твенте записа Николай Михайлов, но на българския национал не се наложи да прави почти никакви значителни спасявания.

Заради суровите условия в Русия и напълно замръзналия терен в Казан, ръководството на Рубин взе решение да премести мача на стадион Лужники в Москва, където настилката е изкуствена и няма проблеми със замръзването.

Преместването на Лужники обаче доведе до доста необичайна атмосфера, тъй като гигантският стадион бе почти напълно празен и мачът приличаше повече на тренировка или в най-добрия случай на контрола.

Въпреки решения въпрос с тревната настилка, оставаше проблема с ужасния руски студ. Първоначалният час от 19.00 часа местно време бе изместен за 15.00 часа и въпреки това температурите бяха минус 18 градуса. Повечето футболисти бяха с шалове и ленти на главите, а някои дори трябваше да се мажат с предпазен крем на лицето.

Всичко това сякаш се отрази и на играта на двата отбора и през първото полувреме нямаше нито едно чисто голово положение.  Това до голяма степен облекчи Николай Михайлов. В 27-та минута обаче той за малко сам да си усложни живота, като излезе неразчетено да боксира една висока топка и вместо това за малко да нокаутира изпреварилия го нападател. За щастие на Михайлов топката бе отклонена встрани от вратата.

Второто полувреме до голяма степен бе като първото, с леко териториално преимущество на Рубин, но без голови положения.

Твенте изчака своя момент и в 77-та минута откри след корнер, когато Де Йонг засече не много силно с глава, но вратарят на домакините  Арлаускис не успя да спаси.

Две минути преди края холандците нанесоха втори удар отново след корнер. Удар с глава на Де Йонг не бе избит добре от вратаря и Висгерхоф направи добавка от близо.