Треньорът на португалския Спортинг Лисабон Са Пинто прие много тежко загубата на своя отбор от Атлетик Билбао с 1:3 и отпадането на 1/2-финалите на Лига Европа.

"Лисабонските лъвове" взеха преднина в първата среща на "Жозе Алваладе" 2:1, но късно снощи загубиха реванша на "Сан Мамес" с 1:3 и по този начин отпаднаха от турнира на полуфиналите.

"Много тежка и неприятна загуба. Бяхме безупречни по време на този турнир и в състава ни имаше достатъчно качество, организация и дух, за да можем да стигнем до финала", заяви треньорът на Спортинг на пресконференцията след мача.

"Имахме изключително много трудности с високите топки на Атлетик, като домакините определено са много агресивен отбор", добави специалистът.

"Въпреки всичко, мисля че трябва да се гордеем със себе си и искам да поздравя моите футболисти за представянето им в турнира", каза още младият треньор.

Не може да не се отбележи, че Спортинг имаше възможност да стигне до разгромна преднина в първата среща, но тогава лисабонци пропуснаха твърде много положения.

При евентуално класиране на финала лисабонският отбор щеше да бъде без голямата си звезда Рики ван Волфсвинкел, който ще изтърпи наказание в Европа за един мач.