Фиорентина надигра Ювентус насред Торино, но стигна само до равенство – 1:1 в първи осминафинален мач от Лига Европа.

Домакините откриха още в 3-ата минута, когато Видал завърши отлична комбинация отблизо. Виолетовите обаче постепенно взеха инициативата, но до края на полувремето по-опасните положения бяха пред тяхната врата.

Не така стояха нещата след почивката и в крайна сметка резервата Марио Гомес, изведен от Иличич, изравни, останал сам срещу Буфон. Вратарят обаче попречи на виолетовите да постигнат нещо повече, като отрази много опасен удар на Варгас отдалеч.


Ювентус започна вихрено втория си мач срещу Фиорентина в последните пет дни, като откри резултата още в 3-ата мин. Тогава Асамоа, Маркизио и Джовинко изплетоха комбинация, в резултат на която топката се озова в краката на Видал и чилиецът не сбърка от границата на наказателното поле.

Десетина минути по-късно Асамоа получи хубав пас от Маркизио и отправи опасно ниско центриране, но Савич успя да избие над напречната греда.

Малко след това обаче Томович от Фиорентина центрира от левия фланг, Акуилани стреля и Матри едва не отклони топката в мрежата.

В 18-ата мин. пък след продължителна атака Мати Фернандес някак се измъкна отляво и стреля с външен фалц, но Буфон парира, а Асамоа изчисти под носа на връхлитащия Борха Валеро.

Освалдо изведе технично Джовинко с едно докосване, но вратарят на Фиорентина Нето излезе навреме и с шпагат успя да изчисти топката пред нападателя на Ювентус. Пирло, Асамоа и Маркизио пък разиграха нова комбинация и след центрирането на последния Видал стреля опасно с глава, но Нето спаси.

Всъщност Фиорентина упражни надмощие в големи интервали от първата част, но почти не успя да застраши Буфон. В 38-ата мин. обаче Видал стреля с глава след корнер и удари напречната греда на Виолетовите след един корнер.

В последната минута на първата част след разбъркване Борха Валеро стреля през куп от играчи, топката се отклони в мелето и излезе на сантиметри покрай гредата.

Второто полувреме бе далеч по-скучно от първото. Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела и всички привърженици на виолетовите обаче едва ли биха се оплакали от това, че до 79-ата мин. на терена не се случи почти нищо запомнящо се.

Тогава обаче Иличич брилянтно изведе Гомес, резервата майсторски си поведе топката зад гърба на Огбона с първото си докосване, а с второто преодоля Буфон - 1:1.

В 82-ата мин. влезлият след почивката халф на Юве Погба тръгна мощно, направи двойно с друга резерва – Йоренте, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Няколко минути по-късно капитанът на Виолетовите Борха изстреля мощен шут отдалеч и Буфон отби в корнер. След изпълнението му Иличич намери Варгас и перуанецът отправи изключително коварен шут отдалеч. Топката тупна пред Буфон, но въпреки това той успя да я отклони в корнер.

Ювентус изглеждаше в нокдаун, но все пак успя да изнесе играта далеч от собствената си половина и до края не позволи Фиорентина отново да застраши Буфон.

Като цяло отсъствието на контузения Тевес и това, че Погба остана резерва, натежа твърде много за Ювентус. Пирло, който пропусна срещата от първенството заради наказание, пък не направи добър мач. За разлика от него присъствието на Борха Валеро , който също не игра в двубоя от Серия А по същата причина, имаше огромен принос за доброто представяне на Фиорентина.

Виолетовите имат всички основания да очакват с оптимизъм реванша, като се има предвид, че вече биха Юве на своя стадион този сезон, а в двата двубоя в Торино в последните дни заслужиха нещо повече от минимална загуба и равенство.

 

Ювентус – Фиорентина 1:1

1:0 Видал 3

1:1 Гомес 79

Ювентус: Буфон, Касерес, Огбона, Киелини, Исла (82 Падоин), Маркизио, Пирло, Видал, Асамоа, Джовинко (64 Йоренте), Освалдо (75 Погба)

Фиорентина: Нето, Ронкалия, Гонсало Родригес, Савич, Томович, Мати Фернандес (51 Амброзини), Писаро, Акуилани (77 Варгас), Борха Валеро, Иличич, Матри (67 Гомес)