Севиля успя да се класира за 1/2-финалите на Лига Европа и така тимът припомни за най-силните си години, които датират през изминалото десетилетие, когато отборът постигна сериозни успехи във втория по сила европейски турнир.

Андалусийци спечелиха с 4:1 при домакинството си на Порто и така с общ резултат от двата мача 4:2 успяха да преминат успешно 1/4-финалите на турнира. 

Срещата се игра на "Рамон Санчес Писхуан", а домакините надиграха португалския тим и заслужено стигнаха до успеха. Дори и изгонването на Коке в 54-ата минута след втори жълт картон не попречи на домакините да разпилеят съперника.

Ракитич даде аванс на севилци, след като бе точен от дузпа в 5-ата минута.

Витоло пък удвои в 26-ата минута. Той бе изведен на позиция между двама противникови бранители, но успя да се справи с тях и да отправи техничен удар с който да реализира.

Точно три минути след това Бака отправи хубав удар от точката на дузпата и направи резултата в мача класически.

В 79-ата минута и Гамейро се разписа, за да увеличи на 4:0. Той се възползва от нескопосано изчистване на противниковия вратар и от един метър бе точен.

Гостите все пак стигнаха до почетен гол чрез Куарешма в 92-ата минута, като нападателят отправи фантастичен удар от дъгата, който се оплете в сглобката.