Англичаните от Евертън удариха с 2:0 Волфсбург в Германия и се класира в следващия кръг на Лига Европа.

Попаденията в срещата от група "Н", играна на "Фолксваген Арена", забиха Ромелу Лукаку в края на първото полувреме и Кевин Миралас след почивката.

Като цяло срещата предложи открит и динамичен футбол. През първото полувреме домакините имаха предимство, но изпуснаха отлични положения за гол, а и едно попадение им бе отменено поради несъществуваща засада.

Гостите от своя страна бяха заложили на контри, като веднъж удариха гредата, а в края на полувремето Лукаку отбеляза страхотен гол.

След почивката германците натиснаха, но се оголиха отзад и логично бяха наказани с гол на Миралас.

Така Евертън е в следващата фаза на турнира, докато Волфсбург ще трябва да изчака срещите от последния кръг на груповата фаза.


Срещата на "Фолксваген Арена" започна с положения и пред двете врати. В 5-ата минута Иван Перишич навърза защитата на гостите и стреля от дъгата на наказателното поле, но в аут.

Отговорът на Евертън бе тупалка на Самуел Ето'о, но топката мина до гредата. Англичаните продължиха да натискат и в 14-ата минута Самуел Ето'о бе близо до попадението, но натресе горната греда на германците.

Тези положения стреснаха играчите на Волфсбург и те изнесоха играта в по-предни позиции. В 17-ата минута Кевин Де Брюин бе изведен отдясно и стреля по диагонала, но в аут.

Пет минути по-късно домакините вкараха, но попадението им бе отменено поради несъществуваща засада. Тогава Никлас Бендтнер намери хитро Иван Перишич, който опъна мрежата на гостите, но бе вдигната засада.

От повторенията обаче се видя, че  Фил Ягиелка покрива Перишич и попадението е редовно. Секунди по-късно Кевин Де Брюин се озова на чиста позиция, но се засуети и бе блокиран от защитата на англичаните.

След половин час игра отново Кевин Де Брюин стреля от дъгата на наказателното поле, но в аут. Това бяха силните минути на германците, но те не успяха да се възползват от положенията си и да вкарат.

В 35-ата минута Иван Перишич проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но Тим Хауърд отрази. Тотнъм отговори с далечен, но неточен шут на Кевин Миралас.

Така се стигна до 43-ата минута, когато англичаните сътвориха страховита контра и успяха да вкарат. Тогава Кевин Миралас намери Ромелу Лукаку в центъра, той от своя страна смачка защитата на германците и технично вкара за 0:1.

До края на полувремето "вълците" се опитаха да изравнят, но така и не стигнаха до чисто голово положение.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, но англичаните много правилно затваряха празните пространства и не им даваха никакви шансове за гол.

В 50-ата минута най-добрият в състава на германците Кевин Де Брюин напредна отдясно и стреля остро от ъгъла на наказателното поле, но топката мина над вратата. Последва и тупалка на Аарон Хънт, но Хауърд спаси.

Седем минути по-късно Волфсбург успя да вкара, но и този път попадението на германците бе отменено, след като Никлас Бендтнер бе в лека засада преди да опъне мрежата. Три минути по-късно англичаните изпуснаха невероятно положение.

Тогава Лукаку се освободи отляво и нахлу мощно в наказателното поле на домакините, последва остър шут, но Диего Беналио отрази, топката попадна на крака на Ейдън МакГийди, който от малкия пеналт стреля високо над вратата.

Така се стигна до 75-ата минута, когато англичаните сътвориха нова феноменална контра и забиха втори гол. Ромелу Лукаку се подигра със защитата на домакините и пусна отличен пас към Миралас, който без проблеми опъна мрежата за 0:2.

До края Евертън контролираше мача, не даде почти никакви шансове на германците и логично си взе победата.

Волфсбург - Евертън 0:2

Голмайстори:

0:1 Ромелу Лукаку (43)

0:2 Кевин Миралас (75)

Волфсбург: Диего Беналио, Виериня, Налдо, Робин Кнох, Марсел Шафер, Бернар Адие, Луиз Густаво, Кевин Де Брюин, Аарон Хънт, Иван Перишич, Никлас Бендтнер

Евертън: Тим Хауърд, Тони Хибърт, Фил Ягиелка, Силвен истен, Люк Гарбът, Ейдън МакГийди, Мухамед Бешич, Джеймс МакКарти (31 - Леон Озмън), Кевин Миралас, Самуел Етоо, Ромелу Лукаку