Интер прекъсна черната серия от четири поредни загуби в Лига Европа, след като победи с 1:0 Саутхямптън в мач от група "К" на турнира.

По този начин "нерадзурите" взеха първи точки и запазиха шансове за класиране във фазата на директните елиминации. Миланци вече имат 3 т. в актива си, докато английският тим остава с 4 т., колкото има и Апоел Беер-Шева, който по-рано падна с 0:1 у дома от Спарта Прага. Чехите пък са лидери с 6 т.

През първото полувреме в Италия нямаше 100%-ви положения, като гостите бяха по-активни в атака и създадоха няколко напечени положения пред Самир Ханданович, които обаче не се увенчаха с успех. Най-добрият шанс за Интер пък пропиля Едер след мощен изстрел в 41-ата минута.

В началото на втората част попадение на Джей Родригес беше отменено, а в 67-ата минута Антонио Кандрева вкара блестящ гол, с който донесе победата за Интер. Десет минути по-късно италианците останаха в намален състав, след като Марсело Брозович беше изгонен от игра за втори жълт картон. До края "светците" пропуснаха няколко великолепни шанса да изравнят и загубиха с 0:1.


Интер можеше да поведе още в 3-ата минута, когато Матрина върна неразчетено, Икарди открадна топката и се опита да пусне успореден пас на голлинията към Едер, който обаче вратарят Форстър изби. 5 минути по-късно и домакините допуснаха сериозна грешка в защита. Мирадна увисна при висока топка, което позволи на Родригес да излезе очи в очи с Ханданович, но нападателят се засуети и Мурийо успя да го блокира.

В следващите минути играта беше равностойна, като "светците" разтичаха главно на атаки по крилата и центрирания, но липсваше завършващия удар. След 22 минути игра Уорд-Праус подаде хубаво от фаул към далечната греда, защитата на Интер увисна, но Ван Дийк не успя да засече.

След почти половин час игра англичаните бяха на косъм от гола. При бърза контра Радригес с чудесен пас изведе Маккуин, Ханданович увисна, но Миранда изби от голлинията. Секунди след това Ромеу стреля мощно от границата на наказателното поле, топката влизаше точно под напречната греда, но вратарят на Интер с върха на пръстите си спаси.

Саутхямптън продължи да бъде по-опасният отбор и в 31-ата минута Мартина нахлу в наказателното поле и се опита да стреля от малък ъгъл, вместо да намери непокрития Родригес и топката излезе в аут. 6 минути след това Лонг свали страхотно с глава към Родригес, но за пореден път в мача на острието не му достигна скорост и не успя да вкара. В 41-ата минута Интер създаде най-сериозната си възможност след бомбен шут на Едер по земя, който премина на сантиметри покрай вратата.

В 51-ата минута Родригес се разписа с глава след изпълнение на корнер, но още преди гола съдиите сигнализираха за фаул в атака. Интер отговори с мощен удар с левия крак на Икарди, който профуча на сантиметри от целта. В следващите минути срещата продължи да бъде двуостра и силен изстрел на резервата Остин излезе в аут.

Така се стигна до 67-ата минута, когато "нерадзурите" поведоха с фантастичен гол. Тогава Сантон пусна пас по земя към Кандрева, който засече от движение, кълбото облиза напречния стълб и влетя неспасяемо във вратата. В 77-ата минута Интер остана с човек по-малко, след като Брозович направи фаул в центъра на терена, за който получи втори жълт картон и беше изгонен.

В 82-ата минута Саутхямптън можеше да изравни при центриране от фаул, след което Остин засече с глава, но Ханданович успя да избие. 120 секунди преди края удар на Дейвис беше избит от голлинията от Нагатомо, а после Ханданович спаси изстрел на Остин, с което донесе победата за Интер.

Интер – Саутхямптън 1:0

1:0 Кандрева (67)

Интер: Ханданович, Сантон, Мурийо, Миранда, Нагатомо (90Д’Амброзио), Брозович, Медел, Гнукори, Едер (86-Перешич), Кандрева (81-Ансалди), Икарди
Треньор: Франк де Бур

Саутхямптън: Форстър, Мартина, Йошида, Ван Дийк, Маккуин, Хойберг, Ромеу, Уорд-Праус, Родригес (78-Дейвис), Тадич (73-Буфал), Лонг (48-Остин)
Мениджър: Клод Пюел

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Гедиминас Мазейка (Литва)
Жълти картони: Брозович, Медел (Интер); Хойберг (Саутхямптън)
Червен картон: Брозович 77’ (Интер)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gF6R_Vk0aHo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>